Οι διοργανωτές του Μαραθωνίου δρόμου στο Αμβούργο ανακοίνωσαν ότι ο αγώνας (World Athletics Gold Label) έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 13 Σεπτεμβρίου με ελίτ αλλά και απλούς δρομείς. Υπογράμμισαν ότι θα ισχύσει μια ολοκληρωμένη πολιτική υγιεινής, βάσει της διεθνούς εμπειρίας.

Με τις ισχύουσες οδηγίες, οι διοργανωτές ελπίζουν ότι 10.000 δρομείς θα μετάσχουν στον Μαραθώνιο και 4.000 στον ημιμαραθώνιο. Εάν τα πράγματα κυλήσουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης που προκαλείται από τον κορωνοϊό, ο αγώνας στο Αμβούργο θα είναι πιθανότατα ο πρώτος σημαντικός διεθνής Μαραθώνιος που θα διεξαχθεί με ελίτ και απλούς δρομείς από την έναρξη της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο Μαραθώνιος του Αμβούργου θα διεξαχθεί στις 13 Σεπτεμβρίου» δήλωσε ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, Φρανκ Ταλάιζερ, και πρόσθεσε: «Έχουμε τα σχέδια και την απαιτούμενη υποδομή. Τώρα θα τα συζητήσουμε αναλυτικά μαζί με τον Δήμο για να πραγματοποιήσουμε τον αγώνα».

Ο Μαραθώνιος αρχικά ήταν προγραμματισμένος για τις 19 Απριλίου.

Οι συμμετέχοντες αθλητές θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοϊό πριν από τον αγώνα και θα προέρχονται μόνο από συγκεκριμένες χώρες, δεδομένης της περιορισμένης δυνατότητας να ταξιδέψουν. Έτσι, δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών από χώρες όπου ο κορωνοϊός ενέχει υψηλότερο κίνδυνο – είτε σε ελίτ αθλητές είτε σε μαζικό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη εβδομάδα η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκε με τους προέδρους των κρατιδίων της Γερμανίας και συμφωνήθηκε ότι μεγάλα γεγονότα δεν θα επιτρέπεται να πραγματοποιηθούν έως τα τέλη Οκτωβρίου, αλλά μπορούν να γίνουν εξαιρέσεις για εκδηλώσεις όπου είναι δυνατή η ανίχνευση επαφών και η τήρηση των κανονισμών υγιεινής. Επιμέρους κρατίδια επιτρέπεται επίσης να ορίζουν τους δικούς τους κανονισμούς.

Ο Μαραθώνιος και ο ημιμαραθώνιος θα γίνουν σε διαφορετικές ώρες και θα έχουν διαφορετικές αφετηρίες έναρξης και τερματισμού, ενώ οι εκκινήσεις θα δίνονται ανά κύματα των 1.000 με το χρονικό διάστημα μεταξύ τους να φθάνει τα 10 λεπτά.

«Ανυπομονώ πολύ γι’ αυτόν τον αγώνα» δήλωσε ο Γερμανός δρομέας του Μαραθωνίου (2:12:50), Φίλιπ Πφλίγκερ. «Ήταν μια απογοητευτική κατάσταση όταν ακυρώθηκαν όλοι οι αγώνες. Σταμάτησα την προπόνηση για λίγο, αλλά τώρα υπάρχει και πάλι ένας σημαντικός στόχος».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης