H Μαρία Σάκκαρη ολοκλήρωσε στην φάση των «32» τη διαδρομή της στο Wimbledon, γνωρίζοντας την ήττα με 6-3, 7-5 μετά 90 λεπτά αγώνα, από την Τανιάνα Μαρία (Νο 103 στον κόσμο), η οποία κατάφερε να προκριθεί για πρώτη φορά στους «16» του κορυφαίου τουρνουά. Αντίθετα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια για 6η φορά στην καριέρα της δεν θα έχει την ευκαιρία ν΄ αγωνιστεί για δεύτερη εβδομάδα στο λονδρέζικο Major.

Οι δύο αθλήτριες είχαν βρεθεί στο παρελθόν δύο φορές αντιμέτωπες-μία σε επίπεδο ITF και μία στο τουρ της WTA- μετρώντας από μία νίκη. Η Τατιάνα Μαρία είχε επικρατήσει στο πρώτο ματς το 2014, ενώ η Σάκκαρη στο δεύτερο πριν από μερικούς μήνες στο Australian Open.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους «16» η Τατιάνα Μαρία θα αντιμετωπίσει την Γελένα Οσταπένκο (Νο 12 στον κόσμο) η οποία νίκησε τη Ρουμάνα Ιρίνα-Καμέλια Μπέγκου 3-6, 6-1, 6-1, για να προκριθεί για τρίτη φορά στην καριέρα της στον 4ο γύρο του λονδρέζικου τουρνουά.

Το παιχνίδι στο πρώτο σετ ήταν ισορροπημένο. Η Τατιάνα Μαρία και η Μαρία Σάκκαρη προσπάθησαν να υπερασπίσουν το σερβίς τους με αποτέλεσμα το παιχνίδι να έχει ισορροπία. Μετά το 3-3 η Γερμανίδα προηγήθηκε 4-3 με το σερβίς της, ενώ στη συνέχεια κατάφερε να στριμώξει την Ελληνίδα και με μπρέικ να φτάσει στο 5-3. Έτσι, η 34χρονη Τατιάνα Μαρία έφτασε στο 6-3 και έκλεισε το πρώτο σετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο σετ η Μαρία Σάκκαρη μπήκε εντυπωσιακά. Πήρε μπρέικ και προηγήθηκε 3-0, όμως στη συνέχεια δεν μπόρεσε να διατηρήσει το σερβίς της. Μετά το υπέρ της 5-3 η Τατιάνα Μαρία έφτασε στο 5-5 με δικό της μπρέικ, ενώ με νέο μπρέικ προηγήθηκε 6-5 και σέρβιρε για την πρόκριση στις «16». Με 7-5 η 34χρονη Γερμανίδα έφτασε στο 7-5 και άφησε εκτός συνέχειας την Σάκκαρη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης