Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Ανάστατη είναι η κοινότητα του καράτε και ο ελληνικός αθλητισμός γενικότερα, λόγω των στοιχείων που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και καταδεικνύουν τεράστιες παρατυπίες στη λειτουργία ομοσπονδιών και σωματείων, που λάμβαναν επιδοτήσεις ή «λεφτά κάτω από το τραπέζι» χωρίς αιτιολόγηση της αξιοποίησής τους. Την ίδια ώρα, αθλητές, γονείς αθλητών, ακόμα και παράγοντες, απευθύνουν έκκληση προς την Πολιτεία ώστε να ξεδιαλύνει μια ντροπιαστική για το άθλημα κατάσταση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

​Οι καταγγελίες επεκτείνονται και σε ζητήματα διαφάνειας και αξιοπιστίας σχετικά με τα εγχώρια πρωταθλήματα, αλλά και την επιλογή των πρωταθλητών
Οι καταγγελίες, μάλιστα, επεκτείνονται και σε ζητήματα διαφάνειας και αξιοπιστίας σχετικά με τα εγχώρια πρωταθλήματα, αλλά και την επιλογή των πρωταθλητών που μας εκπροσωπούν στις διεθνείς διοργανώσεις.

Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη επιστολή διαμαρτυρίας περίπου1.000 γονέων αθλητών καράτε προς το Υπουργείο Αθλητισμού που φέρνει στη δημοσιότητα το zougla.gr. 



Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι γονείς, «πρωτοκλασάτα στελέχη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε κατά το παρελθόν παρατύπως δημιούργησαν, συμμετείχαν, διοίκησαν και διαχειρίστηκαν τις Ομοσπονδίες Κέρλινγκ και Τριάθλου», ενώ σκιαγραφώντας την εικόνα λειτουργίας του δημοφιλούς αθλήματος στη χώρα μας σημειώνουν ότι «κάθε αγώνας, κάθε πρωτάθλημα κάθε επίσημο τουρνουά έχει καταντήσει ένα καλοστημένο θέατρο οικονομικού και εισπρακτικού μόνο ενδιαφέροντος . Διακρίνονται από κακή οργάνωση, ατελείωτη και πολύωρη ταλαιπωρία αθλητών, γονιών και προπονητών και κακή διαιτησία που φυσικά επιφέρει εντάσεις μεταξύ προπονητών και διαιτητών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, επισημαίνονται αδιαφανείς διαδικασίες στην είσπραξη χρημάτων και στη διαχείρισή τους, την ίδια ώρα που η Ομοσπονδία δεν καταθέτει από το 2012 καν τους οικονομικούς απολογισμούς της, ως οφείλει!

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, υπάρχει πλήρης αδιαφάνεια όχι μόνο στους ορισμούς των διαιτητών, αλλά και στην επιλογή των αθλητών που εκπροσωπούν τη χώρα μας στους διεθνείς αγώνες.

Αναλυτικά η επιστολή:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κύριο ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Εμείς, ως γονείς αθλητών του καράτε που βιώνουμε καθημερινά την οικονομική εκμετάλλευση, την αναξιοκρατία και την αδιαφάνεια απέναντι στα παιδιά μας από την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε, ζητάμε να πάρετε πρωτοβουλία επίλυσης των φλεγόντων θεμάτων που μας οδήγησαν στην πράξη αυτή.
Πρωτοκλασάτα στελέχη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε κατά το παρελθόν παρατύπως δημιούργησαν, συμμετείχαν, διοίκησαν και διαχειρίστηκαν τις Ομοσπονδίες Κέρλινγκ και Τριάθλου.
Είναι γνωστό ότι η Γ.Γ.Α., ύστερα από καταγγελίες γονέων, συλλόγων και αθλητικών παραγόντων, αφενός αφαίρεσε από τις δύο προαναφερόμενες Ομοσπονδίες την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, αφετέρου παρέπεμψε προς δικαστική διερεύνηση στον κ. Εισαγγελέα τη δεύτερη εξ αυτών και προχώρησε σε έλεγχο της Ομοσπονδίας καράτε που δυστυχώς διεκόπη και η ανεξέλεγκτη λειτουργία της συνεχίζεται.

Και συγκεκριμένα.

● Συνεχίζει, παράτυπα, να εισπράττει χρήματα «εν τη παλάμη» και όχι μέσω του τηρούμενου τραπεζικού λογαριασμού της. Κάθε αγώνας, κάθε πρωτάθλημα κάθε επίσημο τουρνουά έχει καταντήσει ένα καλοστημένο θέατρο οικονομικού και εισπρακτικού μόνο ενδιαφέροντος. Διακρίνονται από κακή οργάνωση, ατελείωτη και πολύωρη ταλαιπωρία αθλητών, γονιών και προπονητών και κακή διαιτησία που φυσικά επιφέρει εντάσεις μεταξύ προπονητών και διαιτητών.
● Παρά τα χιλιάδες έσοδα η διοίκηση της Ομοσπονδίας πάντα ζητά από τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας να πληρώσουν τα έξοδα για τη συμμετοχή τους σε εθνικές αποστολές και μάλιστα σε υπερβολικά αποτρεπτικές τιμές, τις οποίες η ίδια καθορίζει.
● Δεν τηρεί κανόνες διαφάνειας και ισονομίας στις επίσημες αποστολές των Εθνικών ομάδων στο εξωτερικό, για το οικονομικό κόστος των αθλητών που συμμετέχουν και το οποίο βαραίνει εξ ολοκλήρου τους ίδιους τους αθλητές.
● Ουδείς γνωρίζει την οικονομική κατάσταση της Ομοσπονδίας όλα αυτά τα χρόνια, αφού, όπως μας έχει ενημερώσει η ΓΓΑ, δεν έχουν κατατεθεί οι οικονομικοί απολογισμοί των προηγούμενων ετών.
● Διοργανώνει πανελλήνια πρωταθλήματα με τη συμμετοχή συλλόγων δίχως Ειδική Αθλητική Αναγνώριση στο άθλημα του Καράτε, με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολη η αναγνώριση της μοριοδότησης των διακριθέντων αθλητών.
● Δεν παρέχει, παράτυπα, ή καθυστερεί υπερβολικά να εκδώσει νόμιμα έγγραφα που ζητούν σύλλογοι και αθλητές (π.χ. βεβαιώσεις αθλητών για μοριοδοτήσεις, βεβαιώσεις ενεργού μέλους κ.λπ.).
● Δεν εκδίδει, παράτυπα, διαπιστεύσεις για τους αγώνες σε άτομα που τις δικαιούνται, σύμφωνα με τις προκηρύξεις. Σύνηθες πλέον το φαινόμενο να βλέπουμε τα ανήλικα παιδιά μας που στερούνταν τη φροντίδα των συνοδών τους, να μην ξέρουν τι να κάνουν και πολλές φορές απεγνωσμένα και κλαίγοντας να απευθύνονται στην κερκίδα για βοήθεια, αφού δεν ήταν κάποιος εκεί να τα καθοδηγήσει.
● Χρησιμοποιεί παράτυπα προπονητές χωρίς σύμβαση, ονομάζοντάς τους κατά το δοκούν, εθνικούς, ομοσπονδιακούς, βοηθούς κ.λπ.
● Συνεχίζει να αποκλείει έμπειρους διαιτητές που δεν υπακούν στις «εντολές» της, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση και χειραγώγηση των αγώνων.
● Αποκλείει αναίτια από τις Εθνικές Ομάδες αθλητές που οι σύλλογοί τους δεν είναι «φίλα» προσκείμενοι.
● Τιμωρεί ποικιλοτρόπως συλλόγους που έχουν οποιαδήποτε διαφορετική προσέγγιση στις μονίμως ειλημμένες αποφάσεις τους ή υποθέτουν ότι μπορεί να έχουν. Φυσικά, αυτές οι τιμωρίες έχουν πάντα αντίκτυπο σε αθλητές, όλων των ηλικιών.
● Πρόσφατα αποκλείστηκαν αυθαίρετα και χωρίς κανόνες επιλογής ή αξιολόγησης, πανελληνιονίκες από τις Εθνικές Ομάδες, σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, μόνο και μόνο επειδή «θεωρούνται» ότι ανήκουν σε συλλόγους της αντιπολίτευσης.
● Αν ξεδιπλώσουμε το κουβάρι όλων των αρνητικών επιπτώσεων, θα δούμε ότι οι αθλητές που ενδεχομένως θα μπορούσαν να διακριθούν χάνουν την ευκαιρία μοριοδότησης για το Πανεπιστήμιο και τις άλλες ευεργετικές διατάξεις του νόμου περί Ολυμπιονικών-Παγκόσμιων πρωταθλητών.

Είναι απαράδεκτο και μη αποδεκτό να δέχονται εκφοβισμό (bullying) ανήλικοι αθλητές μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Είναι απαράδεκτο και μη αποδεκτό να δέχονται εκφοβισμό (bullying) μέλη και σύλλογοι σε γενικές συνελεύσεις και να καθυβρίζονται αθλητές που έχουν με τις διακρίσεις τους προσφέρει στο άθλημα.

Είναι απαράδεκτο και μη αποδεκτό να μην μπορούν κατ’ επιλογή σύλλογοι να έχουν βοηθούς προπονητών ή συνοδούς στους αγωνιστικούς χώρους, με αποτέλεσμα να είναι αφύλαχτοι και απροστάτευτοι οι ανήλικοι αθλητές για πολλές ώρες, αφού τα επίσημα πρωταθλήματά μας ως επί το πλείστον διαρκούν πάνω από δώδεκα ώρες!

Είναι απαράδεκτο και μη αποδεκτό η εντεταλμένη τεχνική επιτροπή, χωρίς κανόνες, διαφάνεια και αιτιολογία να αποφασίζει αυθαίρετα για το αν και ποιοι αθλητές θα συμμετέχουν σε επίσημα Ευρωπαϊκά ή Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Τόσα χρόνια βλέπουμε αδικίες εις βάρος των παιδιών μας και φοβόμαστε να μιλήσουμε ή να τις καταγγείλουμε, για να μην υποστούν αντίποινα, αποκλεισμούς και τιμωρίες.

Τόσα χρόνια βλέπουμε να διώκονται όσοι αντιστέκονται και σηκώνουν ανάστημα σε αυθαίρετες και έκνομες ενέργειες και συμπεριφορές και να λένε ανοιχτά όλα όσα αφορούν την κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση της Ομοσπονδίας.

Όλα τα παραπάνω είναι ένα απειροελάχιστο δείγμα από αυτά που ζούμε καθημερινά και έχουν επηρεάσει αρνητικά το κλίμα που επικρατεί στους συλλόγους που ανήκουν τα παιδιά μας. Εμείς, οι αγανακτισμένοι πλέον γονείς, πληρώνουμε εκατοντάδες ευρώ από το υστέρημά μας για να βιώνουν τα παιδιά μας και εμείς κατ’ επέκταση όλες αυτές τις καταστάσεις, οι οποίες έχουν αντίκτυπο στην ψυχολογία τους. Καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες να μην απομακρυνθούν από το άθλημα πικραμένα και απογοητευμένα, αφού βλέπουν τις αδικίες που επιτελούνται εις βάρος τους.

Κύριε Υπουργέ

Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας για να επανέλθει και να ολοκλήρωση σύντομα το Ελεγκτικό Συμβούλιο της Γ.Γ.Α. τον οικονομικό και διοικητικό έλεγχο.

Διότι μόνο έτσι θα αποκατασταθεί η νομιμότητα, η διαφάνεια και η αξιοκρατία στην ομοσπονδία μας και κατ’ επέκταση στα παιδιά μας.

Με εκτίμηση

Ακολουθούν εννιακόσιες εξήντα πέντε (965) υπογραφές σε πενήντα τρία (53) συνημμένα φύλλα.

Στο «κόκκινο» αθλητές και παράγοντες του καράτε

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Η κοινωνία του καράτε είναι συγκλονισμένη με τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις, ενώ η επίσημη ομοσπονδία για όλα αυτά τηρεί σιγήν ιχθύος, ενώ δέχεται πρόσωπα με διπλή ιδιότητα, αφήνει αναπάντητα τα ερωτήματα για τους λογαριασμούς της, που έχουν κατασχεθεί. 

»Έντονα είναι τα προβλήματα και με τη διαιτησία, καθώς θα έπρεπε να υπάρχει μια ανεξάρτητη αρχή, ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη. Διαφάνεια πρέπει να υπάρξει και στο θέμα της επιλογής των αθλητών για την Ολυμπιακή Ομάδα. Δεν υπάρχει ούτε θεσμικό πλαίσιο.

»Κανείς πια δεν μπορεί να επικαλείται άγνοια για όλα αυτά. Εμείς έχουμε πάρει την τύχη στα χέρια μας και αποφασίζουμε για το μέλλον του ελληνικού καράτε. Και να μη φτάσουμε στο σημείο της συγκάλυψης. Ο νοών νοείτω».

Ακούστε τη μαρτυρία του:

Ο Σπύρος Δρακόπουλος, πατέρας αθλητή καράτε, υπέβαλε αναφορές από τις παρατηρήσεις του λόγω της ενασχόλησης με το άθλημα επί σειρά ετών στο Υπουργείο Αθλητισμού, έχει υποβάλει και επώνυμες καταγγελίες προς τον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ παρίσταται και ως πολιτική αγωγή. 

Μιλώντας στο zougla.gr ανέφερε: «Θέλω να ξέρω τι πληρώνω για το παιδί μου και πού πάνε τα χρήματα. Γίνονται απίστευτα πράγματα, βλέπουμε ότι στελέχη της ομοσπονδίας καράτε συμμετέχουν σε άλλες άσχετες ομοσπονδίες, ενώ παράλληλα ο λογαριασμός της είναι κατασχεμένος από τους πρώην υπαλλήλους της, οι οποίοι παρέμεναν απλήρωτοι. Η ομοσπονδία επίσης δεν αποδίδει τους οικονομικούς απολογισμούς της από το 2012.

«Παράλληλα, διαπίστωσα ότι η ομοσπονδία αποτελεί επίσης τον τροφοδότη σε σωματειακό ανθρώπινο δυναμικό στην ομοσπονδία Τριάθλου και ομοσπονδία Κέρλινγκ! Πρόκειται για ομοσπονδίες χωρίς καμία αθλητική αναγνώριση. Στο Τρίαθλο έγιναν εκλογές με συμμετοχή συλλόγων καράτε, μέλη των οποίων δεν το γνώριζαν καν! Πλέον ο εισαγγελέας διερευνά την υπόθεση» πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο:

Για το θέμα της μισθοδοσίας των εργαζομένων στην Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε το zougla.gr είχε πραγματοποιήσει ρεπορτάζ από το 2011, σύμφωνα με το οποίο ενώ η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εκταμίευε τα χρήματα για τις πληρωμές τους, οι περισσότεροι υπάλληλοι δεν έχουν δει ακόμα το χρώμα του χρήματος και ως εκ τούτου αργότερα κατασχέθηκαν οι λογαριασμοί της ομοσπονδίας!

Δείτε το ρεπορτάζ
:

Το zougla.gr αποκαλύπτει έγγραφα που καταδεικνύουν το μέγεθος του πολυδιάστατου σκανδάλου, το οποίο επεκτείνεται και σε άλλα… αθλήματα:

Το υπουργείο ανακαλεί την άδεια του σωματείου... Κέρλινγκ, για τη σύσταση του οποίου συμμετείχαν άλλα άσχετα σωματεία, μέλη των οποίων δηλώνουν πλήρη άγνοια!

Αθλητικοί σύλλογοι με άσχετο αντικείμενο από το Κέρλινγκ ή το Τρίαθλο...

Ίδια κατάσταση και στην Ομοσπονδία Τριάθλου:

Ανάκληση και της αναγνώρισης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου

Η Ομοσπονδία δεν λογοδοτούσε πουθενά, ούτε για τη διαχείριση των οικονομικών της ούτε για τα μέλη της

Διεθνής διάσταση και βαλκανικό… ρεζίλεμα!

Η βαλκανική ομοσπονδία καράτε, μέλος της οποίας ήταν η ελληνική, διαθέτει λιγότερη υπομονή από τις ελληνικές Αρχές και ζητεί να δει τι γίνονται τα χρήματα των μελών της!

Χαρακτηριστικά αναφέρεται σε επιστολή της προς την ελληνική πλευρά:

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, δεδομένου του μεγάλου αριθμού των συμμετεχόντων, κάθε Βαλκανικό Πρωτάθλημα πραγματοποιούσε ένα έσοδο της τάξης των 40.000 έως 45.000 € μόνο από τα τέλη εγγραφής και ταυτότητες. Κατά κανόνα, το εισόδημα αυτό έπρεπε να καταβληθεί στον λογαριασμό όψεως της Ομοσπονδίας. Θα επιθυμούσαμε να πληροφορηθούμε τι έχει συμβεί με τα έσοδα του τρέχοντος λογαριασμού, που εισπράχθηκαν κατά τη διάρκεια των διοργανώσεων των Βαλκανικών Πρωταθλημάτων.

»Ευγενώς ζητάμε τη βοήθειά σας, επειδή οι προσπάθειές μας για να ανακαλύψουμε κάτι για τις οικονομικές αναφορές από τα προηγούμενα Βαλκανικά Πρωταθλήματα φάνηκε να είναι μάταια. Ο κ. Γιώργος Γερόλυμπος, πρώην πρόεδρος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας, διαρκώς αγνοεί τα αιτήματά μας»…

Ακολουθεί η επιστολή:

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ 17/12/2014 ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΟΣ Ο.Ε.
Βελιγράδι, 17/12/2014

Προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Αγαπητοί Κύριοι / Κυρίες

Σας στέλνουμε αυτήν την επιστολή για άλλη μια φορά και θα σας ήμασταν ευγνώμονες αν θα μπορούσατε να μας βοηθήσετε να ανακαλύψουμε την αλήθεια και να λάβουμε τις πραγματικές πληροφορίες σχετικά με τη «Βαλκανική Ομοσπονδία Καράτε» (BKF), η οποία δεν είναι πλέον αποδεκτή ούτε από την Παγκόσμια ούτε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Καράτε (WKF, ΕΚF). Τα μέλη της προηγουμένως αναφερόμενης ομοσπονδίας, με εξαίρεση την Εθνική Ομοσπονδία Καράτε της Ελλάδας, έπαψαν να είναι μέλη αυτής της ομοσπονδίας στις 13 Σεπτεμβρίου του 2013 και ίδρυσαν τη νέα «Ομοσπονδία Καράτε των Βαλκανίων» (KFB) με έδρα στο Βελιγράδι.

Ο κ. Γιώργος Γερόλυμπος ήταν ο πρόεδρος της μη υπάρχουσας σήμερα Βαλκανικής Ομοσπονδίας Καράτε και ως εκ τούτου υπεύθυνος τόσο για την αθλητική όσο και για την οικονομική λειτουργία της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Καράτε. Ανεπίσημα, η Ομοσπονδία είχε έναν δικό της τρέχοντα λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας με αριθμό λογαριασμού 150/… (ΙBΑΝ:…).

Κατόπιν αιτήματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε (WKF) και μελών της τρέχουσας Ομοσπονδίας Καράτε των Βαλκανίων, ευγενώς ζητάμε τις οικονομικές αναφορές των χρημάτων που συλλέγονταν σε μετρητά για τις ταυτότητες και τις συνδρομές εγγραφής για τις συμμετοχές στα Βαλκανικά Πρωταθλήματα. Για παράδειγμα, η Ομοσπονδία Καράτε της Σερβίας για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, που έγινε στη Σερβία το 2013, πλήρωσε 7.650 € σε μετρητά προς τους εκπροσώπους από την Ελλάδα που είχαν διαπιστευθεί ως επίσημοι εκπρόσωποι (της BKF) από τον κ. Γιώργο Γερόλυμπο, ο οποίος ήταν ο πρόεδρος της BKF εκείνη την εποχή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, δεδομένου του μεγάλου αριθμού των συμμετεχόντων, κάθε Βαλκανικό Πρωτάθλημα πραγματοποιούσε ένα έσοδο της τάξης των 40.000 έως 45.000 € μόνο από τα τέλη εγγραφής και ταυτότητες. Κατά κανόνα, το εισόδημα αυτό έπρεπε να καταβληθεί στον λογαριασμό όψεως της Ομοσπονδίας. Θα επιθυμούσαμε να πληροφορηθούμε τι έχει συμβεί με τα έσοδα του τρέχοντος λογαριασμού που εισπράχθηκαν κατά τη διάρκεια των διοργανώσεων των Βαλκανικών Πρωταθλημάτων.

Ευγενώς ζητάμε τη βοήθειά σας, επειδή οι προσπάθειές μας για να ανακαλύψουμε κάτι για τις οικονομικές αναφορές από τα προηγούμενα Βαλκανικά Πρωταθλήματα φάνηκε να είναι μάταια. Ο κ. Γιώργος Γερόλυμπος, πρώην πρόεδρος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας, διαρκώς αγνοεί τα αιτήματά μας.

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν εκπλησσόμαστε με τη συμπεριφορά του κ. Γερόλυμπου, αφού όλα αυτά τα χρόνια, πριν από την ανωτέρω ημερομηνία, συμπεριφερόταν με έναν τρόπο απόλυτου δεσποτισμού, χωρίς κανένα ίχνος δημοκρατίας. Κατέχοντας τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Καράτε, η συμπεριφορά του ήταν λογικά κατανοητή. Όποιος έκανε κάποια προσπάθεια για να βρει οτιδήποτε σχετικά με τη διαφάνεια των εργασιών που έγιναν, κατέληξε είτε σε επίπληξη είτε σε αποπομπή.

Αφότου απομακρύνθηκε από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Παγκοσμίας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Καράτε, οι εθνικές ομοσπονδίες, μέλη της «Βαλκανικής Ομοσπονδίας Καράτε», απομάκρυναν τον κ. Γερόλυμπο από τη θέση του Προέδρου της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Καράτε και στις 13 Σεπτεμβρίου (2013) στο Βελιγράδι αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη νέα «Ομοσπονδία Καράτε των Βαλκανίων», με έδρα στο Βελιγράδι. Η νέα Ομοσπονδία Καράτε των Βαλκανίων ιδρύθηκε επειδή κανείς δεν ήθελε να φέρει το βάρος και να ακολουθεί τις μεθόδους του κ. Γερόλυμπου.

Ευγενώς σας παρακαλούμε, ως αρμόδια ΑΡΧΗ για την κατάσταση αυτή, να ζητήσετε από τον κ. Γερόλυμπο τις πληροφορίες σχετικά με τις οικονομικές αναφορές από την οργάνωση των Βαλκανικών Πρωταθλημάτων και να συμβάλετε έτσι στη διαλεύκανση αυτής της δυσάρεστης κατάστασης.

Ειλικρινά δικός σας
Ομοσπονδία Καράτε των Βαλκανίων
Γενικός Γραμματέας
Slavoljub Piper…

Μέχρι σήμερα το πρόβλημα δεν έχει λυθεί και η υπόθεση βρίσκεται, έστω και με καθυστέρηση, στα χέρια του εισαγγελέα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης