Η ΑΕΚ μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με τον Γ.Ν.Ο.Ν. «Ο ΑΡΗΣ», για την τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος ΕΣΧΑ Νέων, με 39-27. 

Με την ΑΕΚ να μπαίνει πολύ δυνατά στον αγώνα αιφνιδιάζοντας τους φιλοξενούμενους, ξεκίνησε το παιχνίδι στην αίθουσα Κασιμάτης (Ο.Α.Κ.Α.). Το σκορ στο πρώτο πεντάλεπτο ήταν (5-1) υπέρ της ΑΕΚ. Στη συνέχεια ο Άρης Νίκαιας ισορρόπησε το παιχνίδι και με επιθετική αιχμή τον εξαιρετικό Βλάχο κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ. Το ημίχρονο βρήκε τους «κιτρινόμαυρους» να προηγούνται με (24-19).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν πιο αποφασιστικά. Έκλεισαν τα κενά στην άμυνά τους και περιόρισαν το πίβοτ του Άρη Νικαίας. Στο 35ο λεπτό η ΑΕΚ ανέβασε τη διαφορά στα 8 γκολ καθαρίζοντας ουσιαστικά τον αγώνα. Το τέλος τη βρήκε νικήτρια με 12 γκολ διαφορά (39-27).

Η ομάδα του Αλέξη Αλβανού, που αποτελείται μόνο από εφήβους, παρουσίασε ένα πολύ όμορφο χαντμπολικό θέαμα, με δυνατές επαφές στην άμυνα, γρήγορο παιχνίδι έμμεσου-άμεσου αιφνιδιασμού, σωστό τακτικό επιθετικό κομμάτι και εντυπωσιακές φάσεις που απόλαυσαν οι φίλαθλοι στην εξέδρα.

Όλοι όσους χρησιμοποίησε ο προπονητής της ΑΕΚ είχαν εξαιρετική παρουσία και αυτό που ήταν χαρακτηριστικό του παιχνιδιού ήταν η ενέργεια και το πάθος που έβγαζαν στο γήπεδο. Αποκορύφωμα ήταν η εντυπωσιακή προσπάθεια του Βασιλείου που αποσόβησε γκολ, κάνοντας βουτιά από τη γραμμή των εννέα μέτρων στο άδειο τέρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ δυνατές μάχες έδωσε και κέρδισε ο Δικαιούλιας από τη γραμμή των έξι μέτρων, αντιμετωπίζοντας αντιπάλους σωματοδομικά πιο δυνατούς. Σημαντική βοήθεια έδωσε ο Ζαφειράκης τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ο Janca ήταν σε εξαιρετική ημέρα προσφέροντας εντυπωσιακά γκολ και ακόμα πιο εντυπωσιακά κλεψίματα στην άμυνα. Τα εξτρέμ Κοβάνης και Βασιλείου για ακόμη μία φορά ήταν αποτελεσματικοί και αλάνθαστοι. Για το τέλος αφήσαμε τον εξαιρετικό Κωνσταντίνο Κοτσιώνη που ήταν ασταμάτητος πετυχαίνοντας 16 γκολ, προσφέροντας ταυτόχρονα χάντμπολ υψηλού επιπέδου.

Πρώτοι σκόρερ από την ΑΕΚ ήταν ο Κοτσιώνης με 16 γκολ και οι Δικαιούλιας, Janca με 6 γκολ έκαστος. Από τον Γ.Ν.Ο.Ν. «Ο ΑΡΗΣ» πρώτοι σκόρερ ήταν ο Βλάχος με 10 γκολ και ο Αναστασίου με 5 γκολ.

Τα πεντάλεπτα: 5-1, 9-6, 14-10, 19-14, 22-16, 24-19 (ημίχρονο), 27-19, 30-21, 32-24, 35-25, 37-26, 39-27 (τελικό).

ΑΕΚ (Αλβανός): Βυθούλκας, Λαζάρου 1, Αθανασάκος, Δικαιούλιας 6, Janca 6, Ασλής, Σοφιανός 1, Βασιλόπουλος, Στάθης, Κοτσιώνης 16, Βασιλείου 5, Ζαφειράκης 2, Κοβάνης 2, Σιγαλός, Καρράς, Βεζύρης

Γ.Ν.Ο.Ν. ‘‘Ο ΑΡΗΣ’’ (Τούτσης): Εφραιμίδης, Θεοδώρου, Βλάχος 10, Παιπάης 1, Στάθης 1, Sala, Τσιβγουλης 1, Καραμπέκιος, Πατσουλίνης, Κοκκοράκης, Αναστασίου 5, Ακερμανίδης 2, Κρεμμυδας 3, Χουρσουντιάν 4, Σάμιος, Ξυπνητός

Διαιτητές : Χαραλαμπίδης, Σκλαβενίτης

Δίλεπτα: 5-3  Πέναλτι 3/3-5/5

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης