Την ευκαιρία να προχωρήσει και να φτάσει αρκετά ψηλά στο τουρνουά του Μαϊάμι θα έχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με βάση την κλήρωση του πρώτου Masters για το 2021.

Σε μία διοργάνωση που «σημαδεύεται» από τις «τρανταχτές» απουσίες (Τζόκοβιτς, Ναδάλ, Φέντερερ, Τιμ), ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε μία πολύ καλή κλήρωση και είναι στο χέρι του να προχωρήσει, εφόσον, βέβαια, παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 22χρονος πρωταθλητής και το νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, Ντανίλ Μεντβέντεφ, μοιράζονται τα δύο άκρα του ταμπλό στη Φλόριντα. Στο κάτω μέρος του ταμπλό βρίσκεται ο Τσιτσιπάς, ο οποίος περνά χωρίς αγώνα τον πρώτο γύρο, στον δεύτερο θ΄ αντιμετωπίσει εκτός απρόοπτου τον Κέβιν Άντερσον, έναν εξαιρετικό σέρβερ.

Εφόσον προκριθεί, στον 3ο γύρο ο Έλληνας πρωταθλητής είναι πιθανό να βρει μπροστά του τον Ιάπωνα, Κέι Νισικόρι, ο οποίος είναι αρκετά βελτιωμένος από την έναρξη της χρονιάς. Στον 4ο γύρο έρχεται (λογικά) η πρόκληση του Άλεξ Ντε Μινόρ, ενώ εφόσον προχωρήσει έως τους προημιτελικούς, μπορεί να συναντηθεί με έναν εκ των Ντένις Σαποβάλοφ ή, Μίλος Ράονιτς.

Ρούμπλεφ, Σβάρτσμαν ή ο νικητής του Ντουμπάϊ, Ασλάν Καράτσεφ, είναι πιθανοί αντίπαλοι του Τσιτσιπά στους ημιτελικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πάνω μέρος του ταμπλό τέθηκε επικεφαλής ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος φιλοδοξεί να προσθέσει ακόμα έναν τίτλο Masters στο ενεργητικό του. Μέχρι την φάση των «8» δεν θα έχει ιδιαίτερα δύσκολες αποστολές, με τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Άγκουτ να φαντάζει η πιο δύσκολη, με τον Ισπανό να αντιμετωπίζει στον 2ο γύρο το νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στον Λόιντ Χάρις και στον wild card, Άντι Μάρεϊ!

Ο μεγάλος αντίπαλος του Ρώσου μπορεί να έρθει στην τετράδα, με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ να είναι στο ταμπλό του. Ο τελευταίος, μετά τη νίκη του επί του Τσιτσιπά στον τελικό του Acapulco Open, έχει αρκετά δύσκολη κλήρωση και διασταυρώνεται στον 4ο γύρο με τον Γιανίκ Σίνερ και στα προημιτελικά με τους Ντιμιτρόφ ή Γκοφάν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης