Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο 4) έκανε «ποδαρικό» με το… δεξί στο Australian Open, καθώς ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Σουηδού Μίκαελ Ίμερ (Νο 82), με 3-0 σετ (6-2, 6-4, 6-4), παίρνοντας την πρόκριση στον επόμενο γύρο του πρώτου Γκραν Σλαμ της χρονιάς, μετά από 2 ώρες και 10 λεπτά.

Επόμενος αντίπαλος του κορυφαίου Έλληνα τενίστα θα είναι ο Αργεντινός Σεμπάστιαν Μπάες (Νο 88 στην παγκόσμια κατάταξη), ο οποίος επικράτησε του Ισπανού Αλμπερτ Ράμος-Βινιόλας μετά από πέντε σετ (6-4, 4-6, 6-3, 1-6, 6-2).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 21χρονος Μπάες μπήκε μόλις πέρυσι στο επαγγελματικό τουρ και μετέχει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο κυρίως ταμπλό ενός Γκραν Σλαμ.

Το σημαντικότερο, πάντως, είναι ότι στην πρεμιέρα του στο Australian Open ο Τσιτσιπάς έδειξε πως έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τον τραυματισμό στον αγκώνα, που τον οδήγησε πρόσφατα στο χειρουργείο.

Ο αγώνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με δύο συνεχόμενα breaks κατάφερε να προηγηθεί με 4-1 games, δείχνοντας από το ξεκίνημα του ματς ποιος είναι το αφεντικό στο κορτ.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν άφησε το πόδι του από το γκάζι και με 6-2 games κατέκτησε το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Σουηδός ήταν πιο ανταγωνιστικός και έκανε break με το καλημέρα. Πάντως, ο Τσιτσιπάς πήρε άμεσα πίσω το σερβίς του, καταφέρνοντας μάλιστα να προηγηθεί με 3-2.

Εκμεταλλευόμενος τα πολλά αβίαστα λάθη του Στέφανου, ο Ίμερ πήρε εκ νέου το προβάδισμα (4-3) με δύο συνεχόμενα κερδισμένα games, ωστόσο πέραν τούτου ουδέν, καθώς o «Στεφ» με το τρίτο break του στο εν λόγω σετ έβαλε τις βάσεις για να φτάσει στο 6-4 και να κάνει το 2-0.

Στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς «έσπασε» νωρίς το σερβίς του αντιπάλου του, έσωσε έξι break points στο 3-2 και «έκλεισε» το ματς με το έβδομο break του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης