Τα κακώς κείμενα στην οργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων της Πάτρας έρχεται να διορθώσει η νέα Οργανωτική επιτροπή, σε στενή συνεργασία με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να γίνει η προετοιμασία φιλοξενίας των αγώνων «παρότι η κατάσταση ήταν απελπιστική, λίγο πριν από το τέλος Ιουλίου».

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση ο «κ. Αυγενάκης και η νεοδιορισθείσα (αμισθί) Οργανωτική Επιτροπή, υπό τον Νίκο Παπαδημάτο, βρήκαν την ετοιμότητα των Παράκτιων μόλις στο 20%, με δεκάδες προβλήματα, εκκρεμότητες και «πληγές». Χαρακτηριστικό ήταν ότι δεν είχαν διενεργηθεί 18 βασικοί διαγωνισμοί για έργα υποδομών και αναγκαίο εξοπλισμό. Μάλιστα, από τον αρχικό προϋπολογισμό των 5,5 εκατομμυρίων είχαν καταβληθεί περίπου τα 5 εκατομμύρια, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος έχει εξανεμιστεί σε μη βασικές συμβάσεις και το υπόλοιπο βρίσκεται δεσμευμένο στους τραπεζικούς λογαριασμούς, απαιτώντας ως εκ τούτου επιπλέον υψηλή χρηματοδότηση! Υπερκοστολογήσεις σε κάθε τομέα (μεταφορές, διαμονή, σίτιση, ασφάλεια), ακόμα και στην ένδυση των εθελοντών, παράλληλες πανάκριβες πολιτιστικές εκδηλώσεις, δεκάδες συμβάσεις «αόρατου» προσωπικού με προκλητικές για την εποχή αμοιβές κ.λπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα Οργανωτική, σε στενή συνεργασία με τον Υφυπουργό και τους συνεργάτες του, τρέχει σε εντονότατους ρυθμούς, κόντρα στα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια. Υλοποιεί μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες και με χαμηλότερα κόστη, παρά τις αναπόφευκτες απευθείας αναθέσεις, όσα έπρεπε εδώ και μήνες να έχουν δρομολογηθεί στο Νότιο Πάρκο εκατέρωθεν των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου Πατρών, στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός», στη λίμνη Στράτου στο Αγρίνιο και στη θαλάσσια περιοχή της Αγυιάς, τόπους διεξαγωγής των αθλημάτων. Το «στοίχημα» του Λευτέρη Αυγενάκη και των Πατρινών υπευθύνων αφορά στην άρτια διεξαγωγή των Αγώνων, τους οποίους θα τιμήσει και με την παρουσία του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δίδοντας εμφατικά το μήνυμα της εθνικής διάστασης».

Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 25 έως και τις 31 Αυγούστου. Σε αυτές τις επτά ημέρες και σε 11 διαφορετικά αθλήματα στην άμμο και στο νερό (βόλεϊ, ποδόσφαιρο, χάντμπολ, τένις, πάλη, κολύμβηση, σκι κ.α.) θα συμμετάσχουν οι 26 χώρες–μέλη της ΔΕΜΑ και θα φιλοξενηθούν περισσότεροι από 2.000 ξένοι αθλητές, συνοδοί και στελέχη Μεσογειακών και Ολυμπιακών Επιτροπών. Τους αγώνες θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Πρίγκηπας Αλβέρτος του Μονακό και υπουργοί των Σπορ, από συμμετέχουσες χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης