Μία από τις καλύτερες εμφανίσεις στην ιστορία του ελληνικού μουάι τάι πραγματοποιούν οι Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες που παίρνουν μέρος στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Μουάιτάι Νέων 2019 της IFMA (International Federation of Muaythai Associations), τα οποία διεξάγονται στην Αττάλεια της Τουρκίας. Μέχρι τώρα έξι εκπρόσωποι της Ελλάδος έχουν εξασφαλίσει μετάλλια ενώ σήμερα άλλοι τέσσερις αθλητές και αθλήτριές μας θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στις τετράδες των κατηγοριών τους.

Εντυπωσιακή ήταν η Μαρκέλλα Γιαννούλη (40κ. κορασίδων). Η νεαρή αθλήτρια νίκησε την πρωταθλήτρια της Ταϊλάνδης Σουπχίτσα Χονγκντί και προκρίθηκε στις καλύτερες τέσσερις του κόσμου στην κατηγορία της, με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι της IFMA να της ζητήσουν συνέντευξη καθώς το μουάι τάι στην Ταϊλάνδη αποτελεί εθνικό άθλημα. Στην τετράδα έχουν προκριθεί επίσης οι Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος (75κ., εφήβων), Μάριος Γκούσο (71κ., νέοι άνδρες), Γεώργιος Τζανάκης (+91κ., νέοι άνδρες) και Μαρία Φαραντάκη (46κ., κορασίδων).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα για το χρυσό μετάλλιο θα αγωνιστεί η Ευτυχία Γκίτσα. Θα αντιμετωπίσει στα 44κ. των κορασίδων την Τουρκάλα Ζαριφέ Καραμπακάκογλου. Την είσοδο στην τετράδα των μεταλλίων θα διεκδικήσουν τα αδέλφια Γιώργος Κιουρντσίδης (57κ., νέων ανδρών), Νίκος Κιουρντσίδης (54κ., εφήβων), η Ιωάννα Παρασκευή Καταγά (45κ., νεανίδων) και η Ιωάννα Μαυρίδη (54κ., νεανίδων). 

Στα παγκόσμια πρωταθλήματα της Τουρκίας παίρνουν μέρος περισσότεροι από 800 αθλητές και αθλήτριες από 75 χώρες. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί στις 5 Οκτωβρίου.

H Ομοσπονδία ευχαριστεί θερμά την εταιρεία Force1 για την πολύτιμη στήριξή της προς τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας με υψηλής ποιότητας μαχητικό εξοπλισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης