Μπάντμιντον: Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του Μεσογειακού πρωταθλήματος

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015, 22:25
Μπάντμιντον: Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του Μεσογειακού πρωταθλήματος
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του Μεσογειακού πρωταθλήματος Κ17 Μπάντμιντον που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο «Οδυσσέας Παπαδόπουλος» στη Γλυφάδα.

Η χώρα μας διοργάνωσε για πρώτη φορά Μεσογειακό πρωτάθλημα (σ.σ. ολοκληρώνεται την Τρίτη) και μάλιστα συνδυάστηκε με αγωνιστική επιτυχία. Στα ομαδικά η Ελλάδα κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο και προκρίθηκε στα ημιτελικά. Τη Δευτέρα θα διεκδικήσει απέναντι στην Σερβία την είσοδό της στον τελικό. Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών είναι το Τουρκία-Αίγυπτος. Το επίπεδο των αγώνων ήταν ιδιαίτερα ψηλό και έγιναν πολλά και αμφίρροπα παιχνίδια.

Η χώρα μας σαν διοργανώτρια είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει με δύο ομάδες. Η Ελλάδα Β κατέλαβε την 3η θέση στον όμιλο, αλλά τα παιδιά πήραν πολύτιμες εμπειρίες, καθώς ήταν αθλητές μικρότερης ηλικιακής κατηγορίας (Κ15)

Η πρώτη ομάδα αγωνίστηκε με τους αθλητές: Μάριο Μπούλιο, Βαγγέλη Σωτηριάδη, Γιώργο Κτενά, Πολύβια Τζήκα και Ελίνα Μπάρτζιου και έφερε τα εξής αποτελέσματα: Ελλάδα Λίβανος 5-0, Ελλάδα- Αίγυπτος 4-1, Ελλάδα – Συρία 5-0 και Ελλάδα – Αλβανία 5-0.

Η δεύτερη ομάδα αγωνίστηκε με τους: Ορφέα Τσαμουσιάδη, Μιχάλη Παναγιώτου, Γραμματούλα Σωτηρίου και Ελένη Μουτεβελίδου και σημείωσε τα εξής αποτελέσματα: Ελλάδα – Σερβία: 2-3, Ελλάδα- Αλγερία 2-3, Ελλάδα – Κύπρος 3-2, Ελλάδα – Τουρκία 5-0.

Συνολικά αγωνίστηκαν 52 αθλητές από εννιά χώρες και οι αποστολές έμειναν απόλυτα ικανοποιημένες, τόσο από την φιλοξενία, όσο και από τις εγκαταστάσεις, αλλά και το αγωνιστικό σύστημα. Οι διοργανωτές αποφάσισαν να διεξαχθούν όλα τα παιχνίδια (σ.σ. ο αγώνας κρίνεται στα τρία νικηφόρα παιχνίδια), προκειμένου να πάρουν τα παιδιά πολύτιμες εμπειρίες, κάτι που έγινε δεκτό με ικανοποίηση.

Τη Δευτέρα το πρόγραμμα ξεκινάει στις 10:00 και συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων τους ημιτελικούς και τους τελικούς των ομαδικών. Στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των αγώνων.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015, 22:27