Το 2Χ2 έκανε το κορυφαίο ελληνικό δίδυμο του τένις επί γερμανικού εδάφους και, μάλιστα, απέναντι σε τενίστες από την Γαλλία! Την αρχή έκανε η Μαρία Σάκκαρη στο τουρνουά του Βερολίνου, όπου με επίδειξη δύναμης επικράτησε με 2-0 σετ της Λεολιά Ζανζάν το μεσημέρι της Τρίτης (14/06), ενώ λίγο αργότερα, αν και δυσκολεύτηκε, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε επιτυχημένη πρεμιέρα στο τουρνουά του Χάλε, κερδίζοντας 2-1 τον Μπενζαμέν Μπονζί.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε πολύ δύσκολα το πρώτο σετ με 7-6 (1), δεν… εμφανίστηκε στο δεύτερο όπου ο Μπονζί ισοφάρισε με επίδειξη δύναμης (6-1), ωστόσο, στο τρίτο και καθοριστικό ο 23χρονος ήταν πολύ σοβαρός, έκανε break στο 4ο game κι από κει και πέρα δεν είχε κανένα πρόβλημα να φτάσει στη νίκη (6-3).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον τρόπο αυτό το νο2 του ταμπλό στο ντεμπούτο του στο «Terra Wortman Open» του Χάλε, όπου συμμετέχει για δεύτερη φορά στην καριέρα του μετά το 2018, κατάφερε να επιβληθεί του 26χρονου Γάλλου, ο οποίος βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του καταλαμβάνοντας career high (νο52).

Επόμενος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον 2ο γύρο του τουρνουά θα είναι ο Νικ Κύργιος, ο οποίος λίγο νωρίτερα επικράτησε με 2-0 (6-3, 7-5) του Ντάνιελ Αλτμάιερ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο σετ ήταν απόλυτα ισορροπημένο με τον Στέφανο Τσιτσιπά να υπερασπίζεται με σχετική άνεση έξι φορές το σερβίς του. Από την άλλη, ο Γάλλος κατάφερε επίσης να μην δεχθεί μπρέικ με αποτέλεσμα οι δύο αντίπαλοι να οδηγηθούν στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν αλάνθαστος και κατάφερε γρήγορα να προηγηθεί 6-0, μετρώντας τρία μίνι μπρέικ.  Τελικά έκλεισε το σετ και προηγήθηκε 1-0 με 7-1.

 

Στο δεύτερο σετ ο Μπονζί αιφνιδίασε τον Τσιτσιπά και πέτυχε δύο συνεχόμενα μπρέικ. Ο Γάλλος προηγήθηκε 4-0, με τον Έλληνα τενίστα να σβήνει το ένα και να μειώνει 4-1. Ο Μπονζί όμως ήταν αποφασισμένος να ισοφαρίσει τα σετ σε 1-1. Αρχικά με τρίτο μπρέικ προηγήθηκε 5-1 και συνέχεια σέρβιρε σωστά και με 6-1 κατέκτησε το δεύτερο σετ.

Στο τελευταίο σετ ο Τσιτσιπάς κατάφερε να πετύχει το μπρέικ που έψαχνε και προηγήθηκε 3-1 αρχικά για να σερβίρει και να φτάσει στο 4-1. Μέχρι το τέλος ο Γάλλος δεν έβγαλε καμία αντίδραση και έτσι ο Στέφανος έφτασε στο 6-3 και με 2-1 σετ πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης