Η πρώτη και η δεύτερη μέρα της 8άδας στο «Τουρνουά προσκεκλημένων της Five&six International», τελείωσαν, με τον πρώτο αυτής, T. Blomdhal, να θέλει μια νίκη για να προκριθεί σίγουρα. Cenet και Tasdemir χρειάζονται συνδυασμό “θαυμάτων” για την πρόκριση, ενώ στο μέσον της κατάταξης αναμένονται “επικές μάχες”.

Πλέον, δεν μπορούμε να μιλάμε για εκπλήξεις αποτελεσμάτων, παρά μόνο για ανατροπές του σκορ, μιας και όλοι οι παίκτες έδειξαν ότι είναι ικανοί για όλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ένταση των αγώνων της 8άδας, διαφαίνεται και στην συμπεριφορά των παικτών, όπου δύο πράγματα μας έκαναν να το νιώσουμε και να… απορούμε με την ένταση αυτή. 

Πρώτο ήταν, που με λύπη είδαμε, τον Sayginer να μην κάνει χειραψία με τον Jaspers (!!!) στο τέλος του αγώνα, μετά από νίκη του δεύτερου στα τελευταία δευτερόλεπτα, ενώ ο πρώτος έδειχνε απαρηγόρητος, όταν είδε ότι χάνει τον αγώνα. 

Το άλλο που παρατηρήσαμε, ήταν που ο Cenet χτυπιόταν, κυριολεκτικά,(!!!) σε μια καραμπόλα του Jaspers.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Πράγματα που δεν συνάδουν με το savoir vivre του Γαλλικού μπιλιάρδου, όπου η ευγένεια και η κόσμια συμπεριφορά, θα πρέπει να είναι το Α και το Ω σε κάθε διοργάνωση, και ειδικά σε αυτό το κορυφαίο επίπεδο, ώστε να παραδειγματίζει τους νεότερους.

Αύριο είναι η τελευταία μέρα της 8άδας, όπου αναμένουμε ο βαθμός δυσκολίας λόγω της έντασης να είναι στο αποκορύφωμα του για την φάση αυτή.

Η βαθμολογία της 8άδας έως σήμερα έχει ως εξής:

       ΠΑΙΚΤΗΣ             Ν-Ι-Η

1) T. BLOMDAHL  4 – 0 – 1

2) D. JASPERS               3 – 0 – 2

3) B.J. HWANG              3 – 0 – 2

  4) J.T. KIM                     3 – 0 – 2 

5) M.N. COKLU           2 – 0 – 3

6) S. SAYGINER           2 – 0 – 3

7) T. TASDEMIR           1 – 1 – 3

8) L. CENET                   1 – 1 – 3

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα των αγώνων

Torbjorn BLOMDAHL (SWE) vs KIM Jun Tae (KOR)

 

 

 

 

Murat Naci COKLU (TUR) vs Tayfun TASDEMIR (TUR)

 

 

 

 

Semih SAYGINER (TUR) vs Tayfun TASDEMIR (TUR)

 

 

Dick JASPERS (NED) vs KIM Jun Tae (KOR)

 

 

 

Semih SAYGINER (TUR) vs Torbjorn BLOMDAHL (SWE)

 

 

 

Tayfun TASDEMIR (TUR) vs Lutfi CENET (TUR)

 

 

 

Murat Naci COKLU (TUR) vs Lutfi CENET (TUR)

 

 

 

Να ενημερώσουμε εδώ ότι, άνοιξαν όλες οι αίθουσες μπιλιάρδου της χώρας, δυστυχώς, μόνο για εμβολιασμενους. 

 

Οι αρχές επιμένουν να θεωρούν τις αίθουσες μπιλιάρδου ως “καφέ-μπαρ” και δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν ότι στις αίθουσες αυτές, εκ των πραγμάτων, λόγω της φύσης του αθλήματος, είναι εφικτό να διατηρηθεί η τάξη, μιας και πάντα ένας παίκτης είναι όρθιος και ο άλλος καθήμενος. Το κυριότερο δε, είναι ότι η αραιή διάταξη όσων βρίσκονται μέσα σε μια αίθουσα μπιλιάρδου, είναι δεδομένη, σε κάθε περίπτωση, έτσι κι αλλιώς (δύο άτομα ανά 40 τ.μ.). Καλούμε την Πολιτεία, να αναθεωρήσει την στάση της αυτή λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα δεδομένα αυτά.

Ευχόμαστε, και ελπίζουμε, αυτό το ακραίο και βασανιστικό μέτρο να έχει σύντομη διάρκεια, ώστε οι αθλητές του μπιλιάρδου να μπορέσουν να επανέλθουν σύντομα σε αγωνιστική κατάσταση, μετά από το μεγάλο χρονικό διάστημα απραξίας.

Απόστολος Βουλγαρίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης