Το «2 στα 2» έκαναν στο Μπακού οι Γιώργος Κοτσιλιάνος / Νίκος Ζουπάνης, που κέρδισαν τους Ουκρανούς Ιάροσλαβ Γκορντιέιεφ / Βλάντισλαβ Ιεμέλιαντσικ με 2-1 σετ (17-21, 22-20, 15-7).

Το ελληνικό δίδυμο επικράτησε με ανατροπή, έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κράτησε 53 λεπτά. Στο 1ο σετ, οι Έλληνες πρωταθλητές είχαν μικρό προβάδισμα μέχρι τα μισά, όταν οι Ουκρανοί ξέφυγαν 12-17 μ’ ένα σερί 0-5 και το «καθάρισαν». Το ίδιο πήγε να επαναληφθεί και στο 2ο σετ, αφού οι Γκορντιέιεφ / Ιεμέλιαντσικ προηγήθηκαν με 16-18 χάρη σ’ ένα επιμέρους σκορ 0-4 και είχαν ένα χαμένο ματς μπολ. Ωστόσο, οι Κοτσιλιάνος / Ζουπάνης αντέδρασαν εντυπωσιακά και κατέκτησαν τους τρεις τελευταίους πόντους, ισοφαρίζοντας τα σετ με 22-20. Στο τάι μπρέικ δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους αντιπάλους τους, πήραν από την αρχή διαφορά ασφαλείας (6-1, 12-4) και έφτασαν πανηγυρικά στην επικράτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον, οι «Κότσι / Ζούπα» θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση του Γ’ Ομίλου, που δίνει την απευθείας πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης, στο αυριανό παιχνίδι τους (Παρασκευή 19/6, 08:00 ώρα Ελλάδας) εναντίον των δίδυμων Ιταλών Ματέο Ινγκρόσο / Πάολο Ινγκρόσο, οι οποίοι επίσης μετρούν δύο νίκες σε ισάριθμα ματς μέχρι στιγμής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης