Ο Τζαμαϊκανός Γιόχαν Μλέικ, δεύτερος ταχύτερος σπρίντερ όλων των εποχών στα 100μ και 200μ, επέπληξε τον πρόεδρο της World Athletics (πρώην IAAF) Σεμπάστιαν Κόε, για την «ηλίθια» όπως την χαρακτήρισε, μεταρρύθμιση στη διοργάνωση του Diamond League.

«Έγινε, υποτίθεται, για να ανεβάσει την αξία του αθλήματος, αλλά τελικά το σκοτώνει. Είναι τρελό», δήλωσε, ασκώντας δριμεία κριτική στον Κόε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να ικανοποιήσουν τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς προσφέροντάς τους ένα πρόγραμμα 90 λεπτών που ξεκινάει το 2020, τέσσερα αγωνίσματα τέθηκαν στο περιθώριο στα μίτινγκ του Diamond League: τα 200μ, το τριπλούν, τα 3.000μ στιπλ και η δισκοβολία.

Σε αντάλλαγμα, η διεθνής ομοσπονδία ξεκίνησε μια νέα σειρά αγώνων, με την ονομασία «Continental Tour», δηλαδή μίτινγκ 2ης κατηγορίας, που θα περιλαμβάνουν κυρίως τα αποκλεισμένα αγωνίσματα από το Diamond League.

«Νομίζω ότι όλα τα αγωνίσματα είναι σημαντικά. Είναι επίσης ένα ζήτημα καριέρας για τους αθλητές, που έχουν δώσει τη ζωή τους για τα αγωνίσματά τους», δήλωσε ο 29χρονος Μπλέικ σε εκδήλωση χορηγών στη Βομβάη της Ινδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 100μ το 2011 στην Νταεγού, δεν είναι ο πρώτος αθλητής που επικρίνει την μεταρρύθμιση του Κόε, ο οποίος στα τέλη Σεπτεμβρίου επανεξελέγη για δεύτερη θητεία τεσσάρων ετών στην προεδρία της World Athletics.

Μια ομάδα Αμερικανών αθλητών περιέγραψε τη μεταρρύθμιση ως «σοβαρό λάθος». Ο Αμερικανός Κρίστιαν Τέιλορ, δύο φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης του τριπλούν, ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας Ένωσης αθλητών που θα επέτρεπε να ακουστούν καλύτερα οι φωνές τους.

Οι Κενυάτες παγκόσμιοι πρωταθήτές των 3.000μ στιπλ, Κονσέσλους Κιπρούτο και Μπεατρίς Τσεπκόετς, επέκριναν έντονα την απόφαση της διεθνούς ομοσπονδίας, ενώ ο Γάλλος κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο δέκαθλο, Κεβίν Μαγέρ, χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι ο αθλητισμός έχει καταστεί «σκλάβος της τηλεόρασης».

Ο πρώτος αγώνας της σειράς Diamond League για το 2020 έχει προγραμματιστεί για τις 17 Απριλίου στην Ντόχα (Κατάρ), ενώ ο τελικός θα γίνει στις 11 Σεπτεμβρίου στη Ζυρίχη (Ελβετία).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης