Για τη μη κατακύρωση του Παγκόσμιο ρεκόρ της Ελίνας Τζένγκο τοποθετήθηκε ο Γιώργος Μποτσκαριώβ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός και προπονητής της Ελληνίδας ακοντίστριας επισήμανε ότι ο ΕΣΚΑΝ ενημερώθηκε άμεσα από τον Γιάννη Κουτσιώρα, προκειμένου να ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την αναγνώριση του ρεκόρ, αποκαλύποντας παράλληλα πως ο αρμόδιος οργανισμός για τους ελέγχους τους είπε πως στη Θεσσαλονίκη, όπου υπήρχε η μοναδική διαθέσιμη ελέγκτρια, δεν υπήρχαν τα απαραίτητα μπουκαλάκια για τον έλεγχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με το που έγινε η επίδοση απευθείας πήγα στον εθνικό προπονητή, Γιάννη Κουτσιώρα, για να ρωτήσω τη διαδικασία του ελέγχου. Μάλιστα η Ελίνα έκανε μόλις μία βολή, οπότε τελείωσε τον αγώνα της περίπου στις 20.00. Εκείνος πήρε μπροστά μου τηλέφωνο στο ΕΣΚΑΝ και τους ενημέρωσε πως έγινε παγκόσμιο ρεκόρ. Του είπαν πως η αθλήτρια πρέπει να περιμένει. Μείναμε στο στάδιο μέχρι να τελειώσουν όλα τα αγωνίσματα. Φύγαμε τελευταίοι και όλη την ώρα τόσο ο Κουτσιώρας όσο και ο Μελέτογλου ήταν στα τηλέφωνα για να δουν τι λύση θα βρεθεί. Μετά μας ρώτησαν που μένουμε, ξενοδοχείο και δωμάτιο, μήπως έρθουν και κάνουν τον έλεγχο στο ξενοδοχείο» ανέφερε αρχικά ο Μποτσκαρίωβ στην επίσημη σελίδα του ΣΕΓΑΣ, προσθέτοντας:

«Εμείς και η ομοσπονδία κάναμε όλες τις διαδικασίες, που οφείλαμε. Από το ΕΣΚΑΝ γνώριζαν που έμενε η αθλήτρια και μπορούσαν να την βρουν ανά πάσα στιγμή. Το επόμενο πρωί ξύπνησα νωρίς και επικοινώνησα με την ομοσπονδία, η οποία για το μόνο πράγμα που είχε ενημερωθεί από το ΕΣΚΑΝ, ήταν ότι δεν υπήρχε γυναίκα ελέγκτρια, και η μόνη που υπήρχε ήταν στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν μπορούσαμε να πάμε γιατί δεν είχαν μπουκαλάκια για τον έλεγχο! Μετά μας είπαν από το ΕΣΚΑΝ να πάνε στην Αθήνα, ωστόσο λίγο αργότερα κατέληξαν να μας στείλουν στην Πάτρα, προκειμένου διενεργηθεί ο έλεγχος από δειγματολήπτρια, η οποία ήταν λεχώνα και δεν ήταν δυνατό να μεταβεί στα Γιάννενα. Η αθλήτρια ταξίδεψε στην Πάτρα με τον εθνικό προπονητή της κατηγορίας Κ18, Απόστολο Αποστολόπουλου, ο οποίος ήταν παρών στη διενέργεια του ελέγχου, αφού εγώ είχα υποχρεώσεις στους αγώνες κι αθλήτρια ως ανήλικη έπρεπε να πάει στον έλεγχο συνοδευόμενη».

Για τη σχέση με την ομοσπονδία, είπε: «Η ομοσπονδία είναι δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια, σε δύσκολες καταστάσεις και είναι και τώρα. Έχω εμπιστοσύνη στις κινήσεις της ομοσπονδίας, που πιστεύω θα φέρουν το ανάλογο αποτέλεσμα. Τόσο εγώ όσο και η αθλήτρια θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να προσπαθούμε γι΄αυτό, που ξέρουμε να κάνουμε καλά και θεωρώ δεδομένο πως η Ελίνα σύντομα θα είναι σε θέση να διεκδικήσει κι άλλο παγκόσμιο ρεκόρ. Άλλωστε πρόκειται για μια αθλήτρια με επιδόσεις παγκοσμίου επιπέδου, αφού είναι η κορυφαία φέτος στον κόσμο και η κάτοχος της κορυφαίας επίδοσης όλων των εποχών παγκοσμίως στην κατηγορία Κ18».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Υπενθυμίζεται ότι η νεαρή αθλήτρια στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ20 πέτυχε βολή καλύτερη από το Παγκόσμιο ρεκόρ της κατηγορίας στον ακοντισμό, ωστόσο παρότι το ΕΣΚΑΝ ενημερώθηκε άμεσα δεν κατέστη δυνατό να μεταβεί δειγματολείπτηρια στα Γιάννενα, προκειμένου να διενεργηθεί την ίδια ημέρα ο έλεγχος, ο οποίος τελικά έγινε την επόμενη στην πόλη της Πάτρας. Γεγονός που οδήγησε την WA στη απόφαση της μη επικύρωσης του ρεκόρ!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης