Μετά από ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε σκληρή μάχη η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε 6-3, 5-7, 3-6 της Ντιάνα Σνάιντερ και πήρε την πολυπόθητη πρόκριση για την φάση των «32» του Australian Open. Σε μία αναμέτρηση που επεφύλασσε εννέα μπρέικ η «Σακ» έδειξε χαρακτήρα απέναντι στη δυναμική και μόλις 18 ετών Ρωσίδα, Νο.106 στον κόσμο, την οποία κέρδισε μετά από επική μάχη που κράτησε περισσότερο από 2 ώρες και 30 λεπτά.

Στον τρίτο γύρο (20/1) η 27χρονη Ελληνίδα θα παίξει με τη Κινέζα Ζου Λιν (Νο 87), που επικράτησε 6-2, 6-2 της Τάιχμαν (Νο 33) από την Ελβετία. .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για την Σάκκαρη. Η 18χρονη Ρωσίδα αιφνιδίασε τη Μαρία και πέτυχε μπρέικ την πρώτη φορά που η Ελληνίδα σέρβιρε. Μάλιστα το μπρέικ ήρθε ενώ η Σάκκαρη είχε προηγηθεί στο δεύτερο γκέιμ με 40-0! Κερδίζοντας τα δικά της σέρβις γκέιμς η Σνάιντερ προηγήθηκε 3-0 αρχικά και έφτασε στο 5-3 στη συνέχεια. Το ένατο γκέιμ του πρώτου σετ είχε 5 σετ πόιντς και 3 μπρέικ πόιντς με την Σνάιντερ να το κλείνει τελικά και να προηγείται 1-0 με 6-3 σε 48 λεπτά.

Don’t sleep on Shnaider ‍♀️

Qualifier, Diana Shnaider, storms to the first set over Sakkari 6-3.
@wwos@espn@Eurosport@wowowtennis#AusOpen#AO2023 pic.twitter.com/8qGDhvJg8R

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Στην αρχή του δεύτερου σετ η Σάκκαρη πλήρωσε τη Σνάιντερ με το ίδιο νόμισμα. Η Ελληνίδα πέτυχε μπρέικ στην πρώτη απόπειρα της Ρωσίδας να σερβίρει και κεφαλαιοποιώντας την προσπάθεια με επιτυχημένο σερβίς βρέθηκε γρήγορα στο υπέρ της 3-0. Η 18χρονη επανήλθε και με δικό της μπρέικ μείωσε σε 4-3, όμως η Μαρία με το δεύτερο μπρέικ της έφτασε στο 5-3. Με το δεύτερο μπρέικ της στο δεύτερο σετ η Σνάιντερ επέστρεψε εκ νέου στο σετ και σερβίροντας σωστά ισοφάρισε σε 5-5. Σε ενα σετ που κυριάρχησαν τα μπρέικ ο νικητής κρίθηκε με μπρέικ… Η Μαρία Σάκκαρη με επιτυχημένο σερβίς προηγήθηκε 6-5 και στη συνέχεια έσπασε το σερβίς της αντιπάλου της. Έτσι, με 7-5 ισοφάρισε το ματς στο 1-1. 

 

Τα μπρέικ δεν άργησαν να έρθουν και στο τρίτο σετ. Αρχικά η Σάκκαρη προηγήθηκε 3-1, η Σνάιντερ απάντησε για το 3-2, ενώ με νέο μπρέικ η Ελληνίδα προηγήθηκε 4-2 και έβαλε ισχυρές βάσεις για τη νίκη. Στο έβδομο γκέιμ η Μαρία πρωταθλήτρια κράτησε το σερβίς της και έφτασε στο 5-2, ενώ λίγο έλλειψε να κλείσει το ματς με νέο μπρέικ. Τελικά η «Σακ» στο ένατο γκέιμ σέρβιρε σωστά έφτασε στο 6-3 και με 2-1 σετ πανηγύρισε την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Όπεν της Αυστραλίας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης