H παγκόσμια πρωταθλήτρια των 400 μέτρων, Σάλβα Εΐντ Νασέρ, απαλλάχθηκε της κατηγορίας παραβίασης του κανονισμού κατά του ντόπινγκ, αφού ένα Παγκόσμιο Πειθαρχικό Δικαστήριο Αθλητισμού την δικαίωσε για τα τέσσερα αποτυχημένα «whereabouts» που της είχαν χρεωθεί.

Στην 22χρονη, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα πέρυσι, επιβλήθηκε τον Ιούνιο προσωρινός αποκλεισμός από την Αθλητική Μονάδα Ακεραιότητας (AIU).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κανονισμό αντιντόπινγκ της World Athletics, όταν υπάρξουν τρεις αποτυχημένες απόπειρες εντοπισμού και υποβολής ελέγχου σε αθλητές σε διάστημα 12 μηνών, τότε υπάρχει παράβαση. Αυτό επιφέρει αποκλεισμό 1-2 χρόνων.

Το δικαστήριο δέχθηκε ότι στοιχειοθετείται παράβαση στις 3 από τις περιπτώσεις αποτυχίας υποβολής σε έλεγχο της αθλήτριας, αλλά ότι σημειώθηκαν σε διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών.

«Αυτό που συνέβη ήταν πολύ οριακό και ελπίζουμε ότι η αθλήτρια θα διδαχθεί από την εμπειρία αυτή και θα λάβει υπόψη τις προειδοποιήσεις της AIU» αναφέρεται σε ανακοίνωση του δικαστηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης