Η επικαιροποίηση της αγωνιστικής κατηγορίας του Απόστολου Χαριτωνίδη από την IPC τού στέρησε το χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία F37 του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που φιλοξενείται στο Ντουμπάι. Η οριστική απόφαση από την αρμόδια επιτροπή της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής ελήφθη τη Δευτέρα και συγκεκριμένα μετά τη λήξη της σφαίρας κατηγορίας F38, στην οποία «υποχρεώθηκε» να λάβει μέρος, προκειμένου να υπάρξει ολοκληρωμένη εικόνα (!) για το classification που έπρεπε να πάρει.

Τελικά, η κατηγορία του από F37 έγινε F38, με αποτέλεσμα να χάσει το δικαίωμα παρουσίας στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητών. Κι όλα αυτά εν μέσω της σημαντικότερης διοργάνωσης του στίβου, πριν από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του «Τόκιο 2020». Στον χθεσινό τελικό της κατηγορίας F38, ο Έλληνας πρωταθλητής είχε καλύτερη βολή στα 14 μέτρα 96 εκατοστά, η οποία του απέφερε την 4η θέση της τελικής κατάταξης στη νέα του κατηγορία!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον… λαβύρινθο των ενστάσεων βρέθηκε και η περίπτωση του Σεζόν Φερνάντες. Ο κάτοχος δύο μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, αν και αρχικά είχε καταλάβει την 5η θέση στη σφαίρα F53, με τις ενστάσεις που υπέβαλε η ελληνική αποστολή, εμφανίστηκε τρίτος στην τελική κατάταξη. Όλα αυτά μέχρι και πριν από λίγες ώρες, αφού νέα ένσταση του Ιράν άλλαξε εκ νέου την κατάταξη, με τον Φερνάντες τελικά (και οριστικά) να καταλαμβάνει την 4η θέση.

Με τα νέα δεδομένα, η Ελλάδα έχει κατακτήσει δύο μετάλλια με την ολοκλήρωση της 5ης ημέρας και συγκεκριμένα αυτά των Σεΐτη (ασημένιο) και Νικολαΐδη (χάλκινο).

Τη Δευτέρα εκτός του Χαριτωνίδη αγωνίστηκαν και ακόμη τέσσερις εκπρόσωποι του ελληνικού στίβου. Ο Σεΐτης στον τελικό των 100μ. Τ64 κατέλαβε την 5η θέση με 11.23, ενώ η Μαρία Σταματουλά ήταν έκτη στη σφαίρα F32 και ο Κωνσταντίνος Τζούνης έβδομος στον δίσκο F56. Η Σταματουλά είχε καλύτερη βολή στα 5.41μ., ενώ ο Τζούνης στα 38.65μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο Θανάσης Γκαβέλας έμεινε εκτός τελικού στα 100μ. Τ12. Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν 3ος στην πρώτη ημιτελική σειρά με 11.11, επίδοση που δεν ήταν αρκετή για να του δώσει μια θέση στην τετράδα του τελικού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης