Ο 52χρονος μαραθωνοδρόμος Dean Karnazes βρέθηκε στην χώρα μας για να λάβει μέρος στο «Navarino Challenge» και αμέσως μετά στο 32ο Σπάρταθλον που πραγματοποιήθηκε και φέτος στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου. Ο Μακεδονικός Χαλβάς ήταν σύμμαχος σε μια ακόμη υπερπροσπάθεια του αθλητή και τον συνόδευσε σε όλη τη διαδρομή.

O Dean Karnazes ακολούθησε τη διαδρομή του γνωστού Αθηναίου δρομέα Φειδιππίδη ενώ κατά τη διάρκεια του υπερμαραθώνιου ήπιε μόνο νερό και κατανάλωσε μόνο ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα όπως Μακεδονικό Χαλβά, αποξηραμένα σύκα, ξηρούς καρπούς και παστέλι. Σε ένα άκρως απαιτητικό πρόγραμμα παρόμοιο με εκείνο των αρχαίων Ελλήνων δρομέων, ο Μακεδονικός Χαλβάς χάρισε στον ομογενή αθλητή την απαραίτητη ενέργεια και δύναμη προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου αγώνα. «Ο Μακεδονικός Χαλβάς ήταν μαζί μου καθ’ όλη τη διάρκεια της συμμετοχής μου στο Σπάρταθλον και μου χάρισε τη δύναμη που χρειαζόμουν για να συνεχίσω αυτή την δύσκολη προσπάθεια. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό υγιεινό έδεσμα, απόλυτα ενταγμένο στη Μεσογειακή Διατροφή, που με γέμισε ενέργεια στην επιτυχημένη μου προσπάθεια να ακολουθήσω μια διατροφή αποτελούμενη μόνο από ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα. Ο χαλβάς μπορεί να είναι ένα έδεσμα με ιστορία αιώνων αλλά δεν παύει να είναι απολαυστικό. Φτιαγμένος από ταχίνι, δηλαδή 100% αλεσμένο σουσάμι, αποτελεί το κατάλληλο «καύσιμο» για τους σημερινούς αθλητές αλλά και για αυτούς που επιθυμούν μια ισορροπημένη διατροφή.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Dean Karnazes.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με καταγωγή από την Αρκαδία, ο Ελληνοαμερικανός αθλητής συμμετείχε στον παραδοσιακό αγώνα με ιδιαίτερη τιμή και ολοκλήρωσε τη διαδρομή των 246 χιλιομέτρων μέχρι τη Σπάρτη με παραδοσιακό τρόπο, απαντώντας στην πρόσκληση που του είχε τεθεί σχετικά με την ολοκλήρωση του αγώνα μόνο με τη συγκεκριμένη διατροφή!

Ο Μακεδονικός Χαλβάς παράγεται από ταχίνι, δηλαδή 100% αλεσμένο σουσάμι και διατηρεί όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του πολύτιμου αυτού σπόρου. Περιέχει σημαντικές ποσότητες πολυακόρεστων λιπαρών οξέων που θεωρούνται απαραίτητα για μια ισορροπημένη διατροφή καθώς επίσης φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο, βιταμίνη Ε και φυλλικό οξύ. Γι’ αυτό, λοιπόν, ο Μακεδονικός Χαλβάς θεωρείται εξαιρετική επιλογή όταν έρχεται η ώρα του γλυκού, για αθλητές όλων των ηλικιών και όχι μόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης