Ο Κώστας Φιλιππίδης είναι ένας από τους πρωταγωνιστές του άλματος επί κοντώ της τελευταίας δεκαετίας παγκοσμίως. Η συνέπεια του στο πέρασμα του χρόνου, τον κατατάσσουν στους σταθερότερους άλτες και παράλληλα στα φαβορί για διάκριση σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

Ο άλτης του Δημήτρη Κυτέα προετοιμάζεται ήδη για την τρίτη Ολυμπιάδα της καριέρας του, θέλοντας να συνεχίσει τις πολύ καλές εμφανίσεις στις δύο που προηγήθηκαν. Ο αθλητής ήταν έκτος το 2012 στο Λονδίνο και έβδομος πριν τέσσερα χρόνια στο Ρίο, θέσεις που όπως είναι φυσιολογικό θέλει να προσεγγίσει και γιατί όχι να βελτιώσει στη διοργάνωση του Τόκιο. Πριν, όμως, από το κορυφαίο γεγονός της τετραετίας, ο Φιλιππίδης θα περάσει από την Κίνα και το Νανζίγνγκ, με στόχο να κυνηγήσει ένα ακόμη μετάλλιο σε κλειστό στίβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 στο Σόποτ έχει υψηλές βλέψεις για τη διοργάνωση του χειμώνα. «Η προπόνηση πηγαίνει πολύ καλά και με βάση τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει μέχρι τώρα με τον προπονητή μου. Θέλω να έχω δυνατή παρουσία στους αγώνες της χειμερινής περιόδου με αποκορύφωμα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Νανζίνγκ», είπε αρχικά ο έμπειρος άλτης και συμπλήρωσε:

«Υπάρχει ένας κορμός αγώνων που θέλουμε να συμμετάσχουμε, ωστόσο ακόμη δεν έχουμε καταλήξει στο αναλυτικό πρόγραμμα. Έχω πολύ όρεξη και διάθεση για τη νέα χρονιά και είμαι αισιόδοξος για την πορεία μου».

Ο Φιλιππίδης αναμένεται να ξεκινήσει τους αγώνες του τον Ιανουάριο και να κορυφώσει τη δράση του χειμώνα στη διοργάνωση της Κίνας. Ο Φιλιππίδης έκλεισε την περασμένη σεζόν με άλμα στα 5,75 μ. – ρεκόρ χρονιάς – στο «The Match» στη συνάντηση αθλητών από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ενώ νωρίτερα είχε αγωνιστεί στο Παγκόσμιο της Ντόχα, όπου για διαφορά προσπαθειών εκτός τελικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης