Ο Κενυάτης Κίπνετιτς νικητής στον Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Ο Κενυάτης Κίπνετιτς νικητής στον Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης
Ο Σάμι Κίπνετιτς από την Κένυα ήταν ο νικητής του Ημιμαραθωνίου δρόμου της Θεσσαλονίκης, καθώς τερμάτισε πρώτος με χρόνο 1 ώρα, 16' και 09. Πίσω του έμεινε σε απόσταση λίγων δευτερολέπτων ο Χοσέα Κιμέλι Κισόριο επίσης από την Κένυα, με χρόνο 1 ώρα, 7'.10 και πέρυσι δεύτερος νικητής του Ημιμαραθωνίου. Τρίτος κατετάγη ο Έλληνας Γιώργος Μενής με χρόνο 1 ώρα 07:55.

Μετά τον τερματισμό των αθλητών ο νικητής της κούρσας του Ημιμαραθωνίου Σάμι Κίπνετιτς δήλωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια μου και την τελική μου επίδοση. Το έδαφος ήταν λιγάκι ολισθηρό αλλά όλα πήγαν καλά».

Ο δεύτερος νικητής Κισόριο Χοσέα Κιμέλι από την Κένυα δήλωσε: «Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που τερμάτισα δεύτερος, αν και επικρατούσε περισσότερο ζέστη από ό,τι περίμενα. Αν οι συνθήκες οι καιρικές ήταν σχετικά καλύτερες θα έκανα και καλύτερη επίδοση».

Τέλος ο πρώτος Έλληνας αθλητής Γιώργος Μενής δήλωσε: «Είναι η δεύτερη φορά που κάνω αυτή την διαδρομή και θα ήθελα μια πιο γρήγορη επίδοση. Είμαι ικανοποιημένος όμως γιατί περίμενα καλύτερο καιρό. Ήταν ένα καλό τεστ για μένα εν όψει της συμμετοχής μου στην κλασσική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας που θα πάρω μέρος σε ένα μήνα. Άλλωστε αυτός ήταν και ο στόχος μου».

Στην κατηγορία των γυναικών, η Ράνια Ρεμπούλη θριάμβευσε με τον εκπληκτικό χρόνο 1 ώρα 14:30, που αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνων, υποσκελίζοντας την περσινή νικήτρια Βίβιαν Τζέροπ Κεμπόι από την Κένυα, που είχε επίδοση 1 ώρα 17:39, ενώ την τριάδα του βάθρου έκλεισε η Φωτεινή Δαγκλή-Παγκότο (1 ώρα 20:47).

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2018, 22:51