Η μεγάλη δόξα του ελληνικού χάντμπολ, ο Αλέξης Αλβανός ήταν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στο Μέγαρο Μουσικής, όπου πραγματοποιήθηκε η 66η τελετή απονομής των αθλητικών βραβείων του ΠΣΑΤ.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου το βράδυ της Δευτέρας ανέδειξε τους κορυφαίους του 2019, όπως ψηφίστηκαν από τους αθλητικούς συντάκτες-μέλη του Συνδέσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από αυτήν τη βραδιά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο θρύλος της ελληνικής χειροσφαίρισης, ο οποίος βραβεύτηκε με το έπαθλο προσφοράς και ήθους, για τη μεγάλη παρακαταθήκη που άφησε στο εν λόγω άθλημα.

Ο Αλέξης Αλβανός, ο οποίος τιμήθηκε ως ο κορυφαίος παίκτης του χάντμπολ, αποχαιρέτησε την ενεργό δράση σε ηλικία 39 ετών, με τον ίδιο πλέον να διαπρέπει πλέον ως προπονητής της ομάδας Εφήβων και Νέων της ΑΕΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη βράβευσή του, ο ίδιος εμφανώς συγκινημένος δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που βρίσκομαι απόψε εδώ και πάρα πολύ μεγάλη η τιμή για εμένα να παίρνω αυτό το βραβείο από ανθρώπους που υπηρετούν ανελλιπώς τον αθλητισμό.

Αν θα μπορούσα να δώσω κάποιες συμβουλές στα νέα παιδιά για να κάνουν μια αξιόλογη πορεία στον ελληνικό αθλητισμό και όχι μόνο, αυτές θα ήταν το τρίπτυχο της επιτυχίας. Δουλειά, σεμνότητα και να θέτουν υψηλούς στόχους. Πάνω απ΄ όλα θα πρέπει να παραμένουμε σεμνοί και ταπεινοί και να αφήνουμε τους άλλους να μιλάνε για εμάς».

Ο Αλέξης Αλβανός πραγματοποίησε σπουδαία καριέρα, μεταξύ άλλων, στη Γερμανία, η οποία, ως γνωστόν, διαθέτει το καλύτερο πρωτάθλημα χειροσφαίρισης της Ευρώπης.

Μάλιστα έγινε ο μοναδικός Έλληνας αθλητής του χάντμπολ που κατάφερε να πανηγυρίσει τρόπαιο στο εξωτερικό: το 2009 με την Γκούμερσμπαχ.

Παράλληλα είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας φορώντας μεταξύ άλλων τη φανέλα του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Ο Αλέξης Αλβανός υπήρξε ηγέτης της Εθνικής μας ομάδας με μεγαλύτερες διακρίσεις του την 6η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2005 και την 6η θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο θρύλος του ελληνικού χάντμπολ ξεκίνησε την καριέρα του το 1990 στη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης, η οποία βραβεύτηκε απόψε, στη βραδιά των κορυφαίων του ΠΣΑΤ, για τα 100 χρόνια προσφοράς στην κοινωνία μέσω της ενδυνάμωσης της προσωπικότητας και της καλλιέργειας εθελοντικής συνείδησης στους νέους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης