Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χρήστο Βολικάκη, ο οποίος κατέρριψε ένα πανελλήνιο ρεκόρ που κρατούσε 15 ολόκληρα χρόνια, διεξήχθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας ανδρών-γυναικών, που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο.

Ο κορυφαίος Έλληνας σπρίντερ όλων των εποχών, σάρωσε τα μετάλλια στους αγώνες κατακτώντας τέσσερα χρυσά, ενώ έγινε κάτοχος και του πανελληνίου ρεκόρ στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης των 1.000μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωταθλητής του ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ με χρόνο 1.02.743 κατέκτησε τον τίτλο, καταρρίπτοντας το 1.03.73 που κατείχε από τον Μάιο του 1998 ο Δημήτρης Γεωργαλής, ο οποίος έκανε και την απονομή.

Επίσης, πανηγύρισε τη νίκη στα 200μ ταχύτητας, στο κέιριν και στο ομαδικό σπριντ μαζί με τους Ζαφείρη Βολικάκη και Κώστα Χριστοδούλου.

Στα άλλα αγωνίσματα, ο Νεόφυτος Σακελλαρίδης ήταν νικητής στο ατομικό πουρσουίτ, ο Γιάννης Στανόπουλος επικράτησε στο σκρατς, στο αντίστοιχο αγώνισμα του ομαδικού νίκησαν οι Παναγιώτης Χατζάκης, Βασίλης Σημαντηράκης, Νεόφυτος Σακελλαρίδης και Πολυδωρόπουλος Δημήτρης του σωματείου «Κρόνος». Στο μάντισον, το χρυσό πήγε στους Γιώργο Καρακατσάνη και Χρήστο Δεληδημητρίου και τέλος στον αγώνα των πόντων τον τίτλο του πρωταθλητή κατέκτησε ο Γιάννης Στανόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις γυναίκες, μεγάλη πρωταγωνίστρια ήταν η Γεωργία Κουτσονικολή, η πανηγύρισε τη νίκη στα 200μ ταχύτητας, στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης και στο κέιριν. Στο σκρατς πρώτευσε η Ελένη Τσάβαρη, ενώ στο ομαδικό σπριντ οι Αθηνά Παυλή και Δήμητρα Πατάπη ήταν οι νικήτριες.

Στις βαθμολογίες, το σωματείο Π.Ο. ΚΑΣΤΡΟ Ηρακλείου κατέκτησε τον τίτλο στους άνδρες με 67 βαθμούς, ενώ ο Π.Σ. ΚΡΟΝΟΣ Νίκαιας ήταν η ομάδα που πρώτευσε στις γυναίκες με 52 βαθμούς.

Επιμέλεια: Γιώργος Περράκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης