Παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Πάλης Βετεράνων που θα διεξαχθεί στο Λουτράκι από 19 έως 24 Οκτωβρίου.

Η σημαντικότατη αυτή διοργάνωση αποτελεί τιμή για την χώρα μας, καθώς θα συμμετάσχουν περίπου 750 αθλητές από πενήντα χώρες βοηθώντας τα μέγιστα στον αθλοτουρισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τρίτη μεγάλη διεθνή διοργάνωση που ανέλαβε η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης το 2021, μετά το παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο, συγκεντρώνει τα βλέμματα όλου του κόσμου και η σημαντική διοργάνωση αποτυπώθηκε τόσο από το ενδιαφέρον του υφυπουργού Αθλητισμού, όσο και των δημοσιογράφων που παραβρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα διεξάγεται με την ισχυρή υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ο υφυπουργός  Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία και με πολλά μετάλλια στους 20 Έλληνες αθλητές που θα αγωνιστούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα δήλωσε: «Διοργανώσεις τέτοιου βεληνεκούς, σε όλα τα αθλήματα, συμβάλλουν στην παγκόσμια προβολή της χώρας μας και ευνοούν την πολυποίκιλα ωφέλιμη σύνδεση του αθλητισμού με τον τουρισμό μας. Η διεξαγωγή στο Λουτράκι επιβεβαιώνει τον διεθνή χαρακτήρα της πόλης ως προορισμό αθλητικού τουρισμού και δικαιώνει τις συνεχείς προσπάθειές του, αξιοποιώντας τις επαρκέστατες ξενοδοχειακές υποδομές της περιοχής, αλλά και τα κοντινά, πολύ σπουδαία, πολιτιστικά και ιστορικά ορόσημα του τόπου μας» τόνισε αρχικά ο υφυπουργό Αθλητισμού και πρόσθεσε στη συνέχεια:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ως Υφυπουργείο Αθλητισμού, δίνουμε μεγάλη έμφαση στον αθλητισμό και των βετεράνων, διότι ο αθλητισμός ως στάση και πράξη ζωής δεν έχει ημερομηνία λήξης.

Φροντίζουμε, λοιπόν, να ρυθμίσουμε το πλαίσιο του αθλητισμού βετεράνων με το σχέδιο νόμου, το 5ο της αθλητικής μεταρρύθμισης, που ήδη εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο προ 10ημέρου και σύντομα θα βγει στη δημόσια διαβούλευση:

Επεκτείνουμε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των αθλητών και στην κατηγορία των βετεράνων αθλητών, δηλαδή για όσους έχουν συμπληρώσει το ηλικιακό όριο της εκάστοτε Ομοσπονδίας, οι οποίοι έχουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας.

Επιπλέον, θα καθίσταται υποχρεωτική η έκδοση δελτίων αθλητικής ιδιότητας και η ετήσια πιστοποίηση της υγείας των βετεράνων αθλητών.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης Στέργιος Λεωνάκης στην ομιλία του δήλωσε:  Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης θα διοργανώσει σε λίγες ημέρες το παγκόσμιο πρωτάθλημα Βετεράνων. Μια μεγάλη διοργάνωση που θα φέρει στη χώρα μας σχεδόν 1000 ανθρώπους.

Είναι πολύ σημαντικό, γιατί μέσα από δύσκολους καιρούς κι έχοντας την απόλυτη στήριξη του Δημάρχου Λουτρακίου κ. Γιώργου Γκιώνη καταφέραμε να προετοιμαστούμε με ασφάλεια γι αυτή τη μεγάλη αθλητική εκδήλωση.

Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος γιατί είναι σήμερα μαζί μας ο κ. Λευτερης Αυγενάκης. Ο υπουργός Αθλητισμού καταβάλει προσπάθειες να αναπτύξει ακόμα περισσότερο τον αθλητισμό. Μετά το αθλητικό νομοσχέδιο ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του υπουργού είναι ο αθλοτουρισμός. Κάτι που μας βρίσκει σύμμαχους. Η Ελληνική Πάλη, μέσα στο 2021 έχει πραγματοποιήσει τρεις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις κι έχουν γνωρίσει την χώρα μας περισσότεροι από 2000 άνθρωποι, οι οποίοι όταν έρχονται στην Ελλάδα γνωρίζουν την ομορφιά της και φυσικά γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές…

Γι αυτό ο αθλοτουρισμός είναι πολύ σημαντικός και θα συνεχίζουμε να προσπαθούμε η χώρα μας να φιλοξενεί συνέχεια μεγάλες διοργανώσεις. Ελπίζουμε κι ευχόμαστε ο υφυπουργός και η Πολιτεία να είναι δίπλα μας σε αυτές τις ενέργειες που αναδεικνύουν τον αθλητισμό και φυσικά τον τόπο μας».

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης που η συμβολή του στη διοργάνωση είναι μεγάλη τόνισε:  «Οι αθλητικές διοργανώσεις γίνονται μέρος της κανονικότητάς μας, παίρνουν και πάλι πίσω τη θέση στη ζωή μας. Η ελληνική Πάλη, αλλά και όλοι εμείς, ξεκινάμε να προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα της υγειονονμικής κρίσης, να βρίσκουμε τρόπους να ανταπεξέλθουμε για να γράψουμε ξανά όμορφες και μεγάλες στιγμές στην αθλητική ιστορία. Η Πάλη έχει αποσπάσει πολλές επιτυχίες με μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και πολλές διακρίσεις σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, επιτυχίες που οφείλονται στους αθλητές, τους προπονητές, αλλά και στην ενεργή παρουσία της Ομοσπονδίας στα αθλητικά δρώμενα.

Δεν είναι τυχαίο που η Ελληνική ομοσπονδία Πάλης επέλεξε την πόλη του Λουτρακίου για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Βετεράνων.  Θέλω να εκφράσω τη βεβαιότητά μου πως ο Δήμος μας θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες που έχει η αθλητική κοινότητα και ιδιαίτερα η οικογένεια της Πάλης».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας sportcamp Σπύρος Καραβούλης τόνισε:

«Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στο σημείο να φιλοξενήσουμε μία μεγάλη διεθνή διοργάνωση, γιατί στο τιμόνι του αθλητισμού βρίσκεται ένας υπουργός που έχει κατανοήσει απόλυτα την αξία των διεθνών αθλητικών διοργανώσεων. Μιλάμε για διοργανώσεις αυτοχρηματοδοτούμενες που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Παράλληλα εισφέρουν πάρα πολλά στην κρατική οικονομία σε περιόδους χαμηλές για τον τουρισμό.  Η διοργάνωση είχε ξαναγίνει το 2015 με πολλή μεγάλη επιτυχία. Οι αφίξεις ξεκινάνε από τις 16 του μήνα και θα αποχωρούν σταδιακά. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα ακολουθηθούν πιστά και από τη μεριά μου θα ήθελα να εγγυηθώ ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βγει ασπροπρόσωπη η Ελληνική Ομοσπονδία, καθώς και η παγκόσμια Ομοσπονδία».

Τέλος ο εκπρόσωπος των αθλητών στο ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης που θα αγωνιστεί και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Βαγγέλης Ζαμπράκας τόνισε: «Εύχομαι να κυλήσουν όλα καλά και οι αθλητές να κατακτήσουν πολλά μετάλλια. Η διοργάνωση είναι πολλή σημαντική και ελπίζω οι επιτυχίες να είναι πολλές».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης