Η επίσκεψη του επικεφαλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, στην Ιαπωνία αναμένεται να ακυρωθεί, δεδομένου ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω του Covid-19, έχει επεκταθεί στο Τόκιο και σε άλλες περιοχές, όπως μετέδωσε την Παρασκευή ο τηλεοπτικός οργανισμός NHK, επικαλούμενος ανώνυμες πηγές.

Η πρόεδρος του «Τόκιο 2020», Σέικο Χασιμότο, δήλωσε ότι η επίσκεψη του Μπαχ μπορεί να είναι «δύσκολη», εν μέσω των κρουσμάτων κορωνοϊού που δεν δείχνουν σημάδια μείωσης, και η κυβέρνηση διατηρεί τα μέτρα αντιμετώπισής του ώστε να επιβραδύνει την εξάπλωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 «Υποψιάζομαι ότι η είσοδος στην Ιαπωνία εν μέσω αυτής της πολύ σοβαρής κατάστασης θα αποτελούσε επίσης μια συναισθηματική επιβάρυνση για τον πρόεδρο Μπαχ» είπε η Χασιμότο σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Μπαχ έχει προγραμματίσει να παρευρεθεί σε τελετή κατά την διάρκεια της λαμπαδηδρομίας στη Χιροσίμα στις 17 Μαΐου, αλλά η Χασιμότο δήλωσε ότι η επίσκεψή του δεν είχε επιβεβαιωθεί.

«Οι διοργανωτές του Τόκιο 2020 θα παρακολουθούν στενά την κατάσταση με τον κορωνοϊό και θα λάβουν την απόφαση για την παρουσία θεατών στους Ολυμπιακούς θεατές τον Ιούνιο» πρόσθεσε η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Παρασκευή, η Ιαπωνία επέκτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο και σε τέσσερις άλλες περιοχές μέχρι τα τέλη Μαΐου, πράγμα που σημαίνει ότι τα μέτρα θα λήξουν σε λιγότερο από δύο μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στις 23 Ιουλίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης