Ο Καναδάς θα μεταβεί στο Τόκιο με αποστολή 57 αθλητών και αθλητριών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με ηγέτη τον Άντρε ντε Γκρας ο οποίος κέρδισε τα τρία από τα έξι μετάλλια της χώρας στο Ρίο το 2016 και συγκεκριμένα το ασημένιο στα 200μ, το χάλκινο στα 100μ, ενώ ήταν μέλος και της ομάδας σκυταλοδρομίας 4χ100μ που πήρε την τρίτη θέση στο αγώνισμα.

Στην αποστολή μετέχει και ο Ντέιμιαν Γουόρνερ, που είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο δέκαθλο το 2016, ενώ έχει στην κατοχή του και τρία μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι πάντα τιμή για μένα να εκπροσωπώ τη χώρα μου στις διεθνείς διοργανώσεις. Είμαι πολύ περήφανος και ενθουσιασμένος που πηγαίνω στους δεύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες μου. Ανυπομονώ να κάνω τους Καναδούς περήφανους», είπε ο ντε Γκρας.

Ο Γουόρνερ, ο οποίος πηγαίνει στο Τόκιο ως ο κορυφαίος φέτος στον κόσμο αθλητής στο δέκαθλο ανδρών, είπε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που πηγαίνω στο Τόκιο. Είναι τρελό για μένα όταν σκέπτομαι ότι πήγα στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012, το 2016 και τώρα ετοιμάζομαι για τους τρίτους Ολυμπιακούς Αγώνες μου».

Ανάμεσα σε αυτούς που θα συμμετάσχουν στο Τόκιο θα είναι η Μαλίντι Έλμορ, η οποία επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 17 χρόνια και την συμμετοχή της στα 1.500μ στην Αθήνα το 2004, η οποία σε ηλικία 41 ετών κατέρριψε πέρυσι το ρεκόρ Καναδά στο Μαραθώνιο με 2:24:50.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης