Ολυμπιακοί Αγώνες: Προς 23/7/2021 η τελετή έναρξης στο Τόκιο

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020, 18:32
Ολυμπιακοί Αγώνες: Προς 23/7/2021 η τελετή έναρξης στο Τόκιο

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αναμένεται να ορίσει την 23η Ιουλίου του 2021 ως την νέα ημερομηνία έναρξης των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, μετά την έκτακτη συνεδρίαση που θα έχει το βράδυ της Κυριακής (29/3) με τη ΔΟΕ. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ, Μαρκ Άνταμς, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τη νέα ημερομηνία, κάνοντας λόγο για φήμες...

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι υπάρχει νόημα στην προοπτική οι νέες ημερομηνίες να είναι παρόμοιες με τις εφετινές, καθώς θα επιτρέψει να διεξαχθεί κανονικά το υπόλοιπο αθλητικό ημερολόγιο, ενώ εξυπηρετούν και το κανάλι NBCUniversal, το οποίο πληρώνει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για τη μετάδοση των Αγώνων.

Παράλληλα, ο ορισμός των Αγώνων και πάλι στα μέσα του επόμενου καλοκαιριού θα διευκολύνει την προσέλκυση αστέρων από το ποδόσφαιρο, το τένις και το γκολφ, τα οποία είναι από τα κορυφαία τηλεοπτικά αθλήματα.

Η διαθεσιμότητα των καλαθοσφαιριστών θα εξαρτηθεί από τον τρόπο με τον οποίο θα οριστεί η συνέχεια της εφετινής σεζόν, αλλά και της επόμενης στο ΝΒΑ και σε άλλα πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο, όταν η πανδημία του κορωνοϊού θα έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020, 18:34