Λαμπρά ονόματα της ελληνικής γυμναστικής που έχουν γράψει ιστορία, ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης, κοσμούν την ομάδα «Μαζί για τη Γυμναστική», που κατεβαίνει στις εκλογές της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας του Μαρτίου.

Η ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής Ειρήνη Αϊνδιλή και η πρωταθλήτρια Ευρώπης ρυθμικής Ειρήνη Μανδραβέλλη είναι μεταξύ άλλων υποψήφιες για το Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ την ομάδα υποστηρίζουν και η ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια ρυθμικής Χαρά Καρυάμη, ο πρωταθλητής Ευρώπης ενόργανης Λευτέρης Κοσμίδης και ο παγκόσμιος πρωταθλητής και έκτος ολυμπιονίκης Βασίλης Τσολακίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ειρήνη Αϊνδιλή που χάρισε στην Ελλάδα το χάλκινο μετάλλιο με την ομάδα του ανσάμπλ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνει είναι έτοιμη να βοηθήσει το άθλημά της από άλλο μετερίζι: «Το σύνθημα «Μαζί για τη Γυμναστική» είναι ότι όλοι μαζί πρέπει να γίνουμε μια ομάδα για να μπορέσουμε να φέρουμε το καλύτερο αύριο στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία. Ως ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής θέλω να ξαναδώ το άθλημά μου να πρωτοστατεί στις πρώτες θέσεις ενός ευρωπαϊκού, παγκοσμίου πρωταθλήματος και στους ολυμπιακούς αγώνες να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις. Πιστεύω ότι η ελληνική ρυθμική  διαθέτει ένα πολύ μεγάλο όγκο καλών αθλητριών που υπάγονται στα σωματεία και θεωρώ ότι αυτό το καλό υλικό θα πρέπει να το ενσωματώσουμε σε εθνικές ομάδες ώστε να δημιουργήσουμε ξανά τις μεγάλες επιτυχίες του παρελθόντος. Με ενδιαφέρει να είμαι πολύ κοντά στις αθλήτριες, στα σωματεία, που είναι ο πυρήνας μια ομοσπονδίας στις προπονήτριες, στους κριτές και γενικά σε όλον τον κόσμο της ρυθμικής γυμναστικής». 

Επικεφαλής της παράταξης, ο έως πρότινος Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Σταθόπουλος. Ο έμπειρος παράγοντας, πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ενόργανης γυμναστικής και διεθνής κριτής δηλώνει χαρακτηριστικά: «Έχω τις γνώσεις, γνωρίζω τα προβλήματα, τους ανθρώπους και τους αθλητές, ώστε να μπορώ να βάλω τη δικιά μου πινελιά και να διορθώσω τις τυχόν παραλείψεις που έχουν γίνει στην πορεία αυτή, ώστε να φτάσουμε πιο κοντά στο στόχο που έχουμε. Στόχος μας είναι κατ΄ αρχάς ο πρωταθλητισμός, είναι να έχουμε πλήρεις ομάδες στα ευρωπαϊκά, παγκόσμια πρωταθλήματα και φυσικά όσο περισσότερους αθλητές και αθλήτριες γίνεται στους ολυμπιακούς αγώνες. Άλλος στόχος είναι να στελεχώσουμε τα κλιμάκια της εθνικής ομάδας με νεότερους αθλητές ώστε με καλύτερη και ποιοτικότερη δουλειά να μπορέσουν να φτάσουν στο επίπεδο των μεγάλων αθλητών.  Και φυσικά, να εμπλουτίσουμε τις  τεχνικές επιτροπές  των αθλημάτων με στελέχη από την επαρχία ώστε να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερη εικόνα και να πάρουμε τις καλύτερες αποφάσεις για την πορεία του κάθε αθλήματος». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης