Η Μαρία Σάκκαρη γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό στο τουρνουά της Ρώμης πληρώνοντας το μπλακ-άουτ που υπέστη στο τέλος του δεύτερου σετ του αγώνα της με την Oνς Ζαμπέρ (Νο7), για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ είχε κάνει επίδειξη ισχύος στο πρώτο σετ κατακτώντας το με 6-1 και προηγούνταν με 5-2 στο δεύτερο σετ είδε την αντίπαλό της, που προερχόταν από τον θρίαμβό της στο Mutua Madrid Open να κατακτά πέντε συνεχόμενα games και να στέλνει το ματς σε τρίτο σετ, το οποίο η Τυνήσια το κέρδισε με 6-1, παίρνοντας έτσι και την πρόκριση για τα ημιτελικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρώτο σετ η Μαρία Σάκκαρη ήταν καταιγιστική και το κατέκτησε με συνοπτικές διαδικασίες.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έσπασε το σερβίς της αντιπάλου της στο δεύτερο game και, υπερασπιζόμενη το σερβίς της, έφτασε γρήγορα στο 3-0.

Η Ζαμπέρ σε εκείνο το σημείο πανηγύρισε το πρώτο της game στο ματς, ωστόσο πέραν τούτου ουδέν. Κι αυτό γιατί η Σάκκαρη με νέο break έβαλε τις βάσεις, προκειμένου να φτάσει στο εμφατικό 6-1.

Φουριόζα μπήκε και στο δεύτερο σετ η Μαρία, η οποία, σπάζοντας δύο φορές το σερβίς της αντιπάλου της, προηγήθηκε με 3-0.

Η Τυνήσια απάντησε με break, μειώνοντας σε 3-1, ωστόσο η Σάκκαρη παίζοντας με συγκέντρωση κατάφερε να φτάσει στο 5-2.

Η Μαρία ετοιμαζόταν να σερβίρει για να πάρει το ματς και έδειχνε να είναι κυριολεκτικά μία ανάσα από το 2-0 και τη νίκη. Εντούτοις υπολόγιζε χωρίς τη Ζαμπέρ.

Κι αυτό γιατί η Τυνήσια σπάζοντας το σερβίς της Σάκκαρη δύο φορές και κερδίζοντας πέντε συνεχόμενα games κατάφερε να κάνει το 7-5 και να ισοφαρίσει σε 1-1 τα σετ.

Στο τρίτο σετ η Μαρία προηγήθηκε γρήγορα με 30-0, αλλά στη συνέχεια υπέστη νέο «μπλακ-άουτ».

Η Τυνήσια πήρε τρία σερί γκέιμ, φτάνοντας τα οκτώ συνεχόμενα και έκανε το 3-0, προτού η Ελληνίδα τενίστρια μειώσει σε 3-1.

Η Σάκκαρη πίεσε για να φτάσει στο break, ωστόσο η Τυνήσια, με τη ψυχολογία της στα ύψη, μετά την τεράστια ανατροπή της, έφτασε στο 6-1 και πήρε τη νίκη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης