Απέναντί του θα έχει τους Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς στο τουρνουά της Ρώμης ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όπως ανέδειξε η σημερινή κλήρωση του χωμάτινου τουρνουά της ιταλικής πρωτεύουσας.

Όπως συνέβη ακριβώς και στην Μαδρίτη, έτσι και στη διοργάνωση της «αιώνιας πόλης», Ναδάλ και Τζόκοβιτς τοποθετήθηκαν στο ίδιο μέρος του ταμπλό, ενώ ο Τσιτσιπάς με τον Ζβέρεφ, αλλά και τον Κάρλος Αλκαράθ πήγαν στο κάτω μέρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ώρα που μία «μονομαχία» ανάμεσα στον Ισπανό και στον Σέρβο στους ημιτελικούς φαντάζει ως ένα πάρα πολύ πιθανό σενάριο, ο Τσιτσιπάς θα έχει παρόμοιο… μονοπάτι με αυτό της Μαδρίτης, κάτι που σημαίνει ότι στους προημιτελικούς είναι πιθανό να συναντηθεί ξανά με τον Αντρέι Ρούμπλεφ, όπως κι απόψε (6/05) στην Μαδρίτη.

Ο Έλληνας τενίστας θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στην Ρώμη απέναντι στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, τον οποίο απέκλεισε στην ισπανική πρωτεύουσα, όπως και νωρίτερα στο Barcelona Open. Στη συνέχεια κι εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο του Βούλγαρου, ο 23χρονος θα παίξει μ΄ έναν εκ των Καρένιο Μπούστα και Κάρεν Χατσάνοφ (φάση των «16»), ενώ όπως προαναφέρθηκε στους προημιτελικούς αναμένεται να συναντηθεί με τον Ρούμπλεφ.

Τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο εφόσον ο Έλληνας πρωταθλητής φτάσει μέχρι τους ημιτελικούς, όπου εκεί θα παίξει με έναν εκ των Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Κάρλος Αλκαράθ, με την προϋπόθεση οι δυο τους να μην έχουν πέσει «θύματα» έκπληξης νωρίτερα, αν και δεν έχουν ιδιαίτερα υψηλά εμπόδια μέχρι την πιθανή συνάντησή τους στους προημιτελικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πιο ενδιαφέροντα ζευγάρια του πρώτου γύρου:

Bαβρίνκα–Οπέλκα

Σβάρτσμαν–Κετσμάνοβιτς

Σαποβάλοφ–Σονέγκο

Χούρκατς–Γκοφάν

Φαν Ντε Ζάντσουλπ–Κόρντα

Τιμ–Φονίνι

Μπαουτίστα Αγούτ–Ντε Μινόρ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης