Θέμα σε πολλά ξένα και ελληνικά μέσα ενημέρωσης έγινε η βράβευση του Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ από την AIMS στην διάρκεια του γκαλά, που θα γίνει στην Αθήνα δύο ημέρες πριν από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας (13/11).

Ο Αιθίοπας δρομέας αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μορφές του παγκόσμιου αθλητισμού, όχι μόνο χάρη στις διακρίσεις που σημείωσε στα περισσότερα από 20 χρόνια που βρισκόταν στα στάδια, αλλά το ήθος και την προσωπικότητα του. Ο Γκεμπρεσελασιέ μπορεί να έρχεται για πρώτη φορά ως προσκεκλημένος στην πόλη της Αθήνας, ωστόσο μόνο καλές αναμνήσεις έχει από την χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 1997 κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στα 10.000 μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν πέμπτος στην ίδια απόσταση. Σε μια από τις συγκλονιστικότερες κούρσες της διοργάνωσης, στη διάρκεια της οποίας ο οι συμπατριώτες του Κενενίσα Μπεκέλε και ο Σιλεχί Σιχίνε (πρώτος και δεύτερος) προσπάθησαν μέχρι το τέλος να τον παρασύρουν στο βάθρο των νικητών, κάτι που αποδείχθηκε πως ήταν πέρα από τις δυνάμεις του.

Ο 43χρονος σήμερα Αιθίοπας θα τιμηθεί από την AIMS στο γεύμα που θα δοθεί το βράδυ της Παρασκευής (11/11) στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στη διάρκεια του οποίου η AIMS θα βραβεύσει τους κορυφαίους μαραθωνοδρόμους της χρονιάς (τα ονόματα θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα).

Η AIMS και ο ΣΕΓΑΣ μέσα από το Γκαλά για την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών του μαραθωνίου μεταμορφώνουν κάθε χρόνο την Ελλάδα σε σημείο συνάντησης κορυφαίων αθλητών από όλο τον πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης