Στην 4η θέση της γενικής κατάταξης τερμάτισαν οι εθνικές γυναικών και ανδρών, στο 10ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπιτς χάντμπολ «Ηράκλειο 2022» στο “Karteros Beach Sports Center”. Στις καταληκτικές αναμετρήσεις τους, στους δύο «μικρούς τελικούς» γνώρισαν την ήττα και έμειναν εκτός βάθρου. Συγκεκριμένα, η παγκόσμια πρωταθλήτρια 2018 εθνική γυναικών ηττήθηκε με 2-1 (23-22, 16-19, 9-8) από την Ολλανδία, ενώ η εθνική ανδρών γνώρισε την ήττα με 2-0 (18-15, 24-18) από την παραδοσιακή δύναμη στο άθλημα Βραζιλία.

Αναφορικά στην αναμέτρηση της εθνική γυναικών με την Ολλανδία, τα κορίτσια του της Μαρίας Καραντώνη στάθηκαν άτυχα στο πρώτο σετ, το οποίο έχασαν με έναν πόντο, αλλά και στα σουτ άουτ, ενώ δεν τους δόθηκε ξεκάθαρο πέναλτι σε κρίσιμο σημείο της διαδικασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εθνική ανδρών, έκανε μεγάλη υπέρβαση, καταλαμβάνοντας την 4η θέση στην πρώτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που τη βάζει στο «κάδρο» των κορυφαίων ομάδων, που αποτελούσε όνειρο ετών. Έχασε δε στις λεπτομέρειες το πρώτο σετ.

Δηλώσεις

Μαρία Καραντώνη (προπονήτρια Εθνικής Γυναικών): «Πρώτα απ’ όλα οφείλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στις παίκτριες και στη συνεργάτιδα μου, Σοφία Δημητρίου για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν, παρά τις απουσίες, τις ατυχίες και τα προβλήματα. Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας σε αυτή τη διοργάνωση και μετά την κατάκτηση του τίτλου πριν από τέσσερα χρόνια, ήμασταν πάλι στην κορυφαία τετράδα. Δυστυχώς σήμερα, στον αγώνα με την Ολλανδία μια απόφαση των διαιτητών μας στέρησε το χάλκινο μετάλλιο. Στη διαδικασία των shoot-out η επαφή έξω από την περιοχή των έξι μέτρων, επέσυρε, βάσει των κανονισμών, πέναλτι και κόκκινη κάρτα, αλλά δεν καταλογίσθηκε η παράβαση. Οι κανονισμοί είναι κανονισμοί και πρέπει να εφαρμόζονται. Κρίμα… Ήδη έχουμε αρχίσει τον σχεδιασμό και την προετοιμασία για την επόμενη ημέρα. Έχουμε μπροστά μας μια γεμάτη ατζέντα με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Πορτογαλία, τα World Games στο Μπαλί, τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες εδώ στο Ηράκλειο και τους Ευρωπαϊκούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Κρακοβία. H προσπάθεια συνεχίζεται και οι στόχοι μας παραμένουν υψηλοί, όπου κι αν αγωνιζόμαστε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιάννης Λαζαρίδης (Προπονητής Εθνικής Ανδρών): «Μια τέταρτη θέση στον κόσμο είναι πάρα πολύ μεγάλο πράγμα, αλλά εμάς μας αφήνει μια πικρία γιατί δεν κατορθώσαμε να πάρουμε ένα μετάλλιο. Ήμασταν πάρα πολύ κοντά και το γεγονός πως μας έμεινε πικρία που ηττηθήκαμε από την Κροατία και τη Βραζιλία νομίζω τα λέει όλα για αυτήν την ομάδα. Τα μάτια των παιδιών πετούσαν σπίθες στον αγώνα, το βλέπαμε κάθε στιγμή. Από το ζέσταμα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο είχαν θέληση, καρδιά, τους βγάζουμε το καπέλο με τον Παναγιώτη γιατί πραγματικά ήταν συγκλονιστικοί. Το ότι δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε στο μικρό τελικό την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Βραζιλία που μετράει μόλις δύο ήττες τα τελευταία επτά χρόνια, ήταν θέμα μιας, δύο κατοχών. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό, ίσως η απειρία μας, η πίεση που αγωνιστήκαμε σε τόσο μεγάλα παιχνίδια. Η πορεία μας όλη δείχνει ότι αυτή η ομάδα έχει μέλλον, έχει διοργανώσεις μπροστά να πάμε πολύ ψηλά και να φέρουμε διακρίσεις».

Συνθέσεις

ΕΛΛΑΔΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ 1-2 (22-23, 19-16, 8-9)

ΕΛΛΑΔΑ (Καραντώνη): Κεπεσίδου M. 2, Κερλίδη 4, Ποιμενίδου 4, Καλοϊδή, Μούρνου 20, Δημητρίου 6, Τροχίδου 6, Λογδανίδου, Διακογιάννη 6, Κεπεσίδου N. 1.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Πόρτενσεν): Μπάρναρντ 11, Μπάτερ 12, Φαν Γκιέρσμπεργκεν 2, Κρίστα Μολ , Ριάν Μολ, Κρούγιερ 17, Φαν Έντε 6 , Ζίλμανς, Μπάκερ, Τερβάλ.

Διαιτητές: Nτος Σάντος / Ασίζ (Bραζιλία). Αποκλεισμοί: 0-1 Κόκκινη Κάρτα: –

ΕΛΛΑΔΑ – ΒΡΑΖΙΛΙΑ 0-2 (15-18, 18-24)

ΕΛΛΑΔΑ (Λαζαρίδης): Λαδάκης 5, Μπόσκος 10, Γ. Ελευθεριάδης 16, Καραγκιοζόπουλος, Τσαναξίδης 2, Μπάτζιος, Θεοδώρου, Β. Ελευθεριάδης, Γουργούμης, Παπαζόγλου

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Σέμπεν, Σιμόες 6, Πινέιρο 8, Αμαράλ 12, Κάρλος ντε Ολιβέιρα 4, Πιρές 12, Μπαρσέλος, Μαρσέτε, Φερνάντες.

Διαιτητές: Καρντόνε, Μανουέλε (Ιταλία) Αποκλεισμοί: 0-2

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης