Οι Ορέστης Ντουσάκης και Θοδωρής Ζιώγας προκρίθηκαν στον τελικό της σφυροβολίας, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου Κ20 που διεξάγεται στο Ναϊρόμπι.

Ο πρώτος χρειάστηκε μόλις μια βολή για να πάρει το «εισιτήριο» για τον τελικό, καθώς σημείωσε επίδοση 76,25 μέτρα στην πρώτη προσπάθειά του, την ώρα που το όριο απευθείας πρόκρισης ήταν τα 74 μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νεαρός αθλητής σημείωσε την καλύτερη επίδοση στο πρώτο προκριματικό γκρουπ και την δεύτερη στο σύνολο.

Από την πλευρά του, ο Ζιώγας έριξε τη σφύρα στα 72,61 μέτρα στη δεύτερη βολή του, η οποία ήταν η μοναδική έγκυρη στον αγώνα, και προκρίθηκε στον τελικό με την τέταρτη καλύτερη επίδοση του β΄ γκρουπ και την έβδομη στο σύνολο.

Στο μεταξύ, ο Κώστας Γεννίκης έμεινε εκτός τελικού στη σφαιροβολία, καθώς κατέλαβε την όγδοη θέση στο α΄ προκριματικό γκρουπ με καλύτερη βολή στα 16,92 μέτρα και την 16η θέση στο σύνολο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, οριακά εκτών ημιτελικών στα 100 μέτρα έμεινε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος κατετάγη έκτος στην 6η προκριματική σειρά με 10.67 και 27ος στο σύνολο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 24ος και τελευταίος αθλητής που πήρε το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς, ο Φινλανδός Εϊνο Βουόρι, σημείωσε επίδοση 10.66.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης