Από εκεί που οι κάμερες της δημόσιας τηλεόρασης -και όχι μόνο-… άστραφταν κατά την επιστροφή της Άννας Κορακάκη  από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο λίγο καιρό αργότερα έλαμψαν… διά της απουσίας τους σε μία ακόμη σημαντική διοργάνωση, στο οποίο συμμετείχε η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης της σκοποβολής.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχασε το χρυσό μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι από 10μ. σε «σουτ-οφ», απέναντι στην Βελάσκεζ Ο λόγος για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκοποβολής που διεξήχθη στην Μπολόνια, το οποίοι οι Έλληνες για να το παρακολουθήσουν έπρεπε να κάνουν «σαφάρι» γκουγκλαρίσματος στα ξένα ΜΜΕ (για να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες του χρυσού κοριτσιού από την Δράμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως η Άννα έκανε για ακόμη μία φορά το καθήκον της, βγάζοντας ασπροπρόσωπο τον ελληνικό αθλητισμό (και) στην ιταλική διοργάνωση.

Πιο συγκεκριμένα μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε την Παρασκευή στο σπορ πιστόλι από 25μ. στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Μπολόνια, η Άννα Κορακάκη πήρε σήμερα το ασημένιο μετάλλιο και στο αεροβόλο πιστόλι από 10μ., όπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είχε βγει τρίτη.

Αφού στον προκριματικό πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ, στον τελικό εμφανίστηκε από την αρχή δυνατή, ήταν σε όλους τους γύρους στην 1η θέση και μόνο στο τέλος κατάφερε η Μεξικάνα Αλεχάντρα Ζαβάλα Βελάσκεζ να έχει καλύτερες βολές και να ισοβαθμίσει μαζί της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι οι δύο σκοπεύτριες οδηγήθηκαν σε «σουτ-οφ», όπου η Βελάσκεζ κατάφερε να επικρατήσει με 9.8 έναντι 9.1 της Κορακάκη και να πάρει το χρυσό. Όμως η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης είχε ήδη καταφέρει να σημειώσει άλλο ένα παγκόσμιο ρεκόρ (201,0), καταρρίπτοντας το δικό της που είχε πετύχει λίγες ώρες νωρίτερα.

Στην 3η θέση έμεινε η Κινέζα Μενγκξούε Ζανγκ, που είχε πάρει το χρυσό στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης