Επιστολή στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών με κοινοποίηση στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά και τον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο, απέστειλε η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης. Η ΕΛΟΠ ζητά τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των αθλητών και αθλητριών των προ-ολυμπιακών και εθνικών ομάδων όλων των Ολυμπιακών και μη αθλημάτων της χώρας κατά της Covid-19.

Αναλυτικά η Επιστολή:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αξιότιμοι Κύριοι,

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης έχοντας πλήρη αίσθηση του καθήκοντος προς το κοινωνικό σύνολο και με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας παρακαλεί θερμά όπως στο πλαίσιο των δυνατοτήτων σας εξετάσετε τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των αθλητών και αθλητριών των προ-ολυμπιακών και εθνικών ομάδων όλων των Ολυμπιακών και μη αθλημάτων της χώρας κατά της Covid-19.

Με την έναρξη του νέου έτους και δυστυχώς με την συνέχιση των συνεπειών της πανδημίας και ειδικότερα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων ΤΟΚΥΟ 2021, το σύνολο των αθλητών/τριών των Ολυμπιακών αθλημάτων θα πρέπει να φέρουν απρόσκοπτα εις πέρας το προπονητικό και αγωνιστικό τους πρόγραμμα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, ώστε να έχουν και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να σηκώσουν ψηλά την σημαία μας ώστε να δώσουν στην χώρα μας την ψυχολογική ανάταση που χρειάζεται σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, δίνοντας ελπίδα και φως στην προσπάθεια για την επιστροφή στην κανονικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός της παραπάνω πληθυσμιακής ομάδας, θα δώσει μια ανάσα στον ήδη επιβαρυμένο προϋπολογισμό των αθλητικών ομοσπονδιών, αλλά και στον κρατικό προϋπολογισμό με επιχορηγήσεις του οποίου λειτουργούν ως επί το πλείστων όλες οι αθλητικές ομοσπονδίες, αφού θα μειωθεί εξαιρετικά το κόστος της ανάγκης διεξαγωγής μοριακών τεστ για τον Covid-19 για την αναχώρηση και την επιστροφή των αθλητών/τριών τους από τους τόπους διεξαγωγής των διεθνών αγώνων και προετοιμασιών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης