Επιστολή στα σωματεία μέλη του ΣΕΓΑΣ έστειλε σήμερα ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Κώστας Παναγόπουλος, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων στα μέτρα που έλαβε η Πολιτεία για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού Covid-19.

Όπως επισημαίνει, στόχος είναι μετά την πανδημία, να επανέλθει το άθλημα σταδιακά σε κανονική πορεία και να υπάρξει αγωνιστική δραστηριότητα από τα μέσα Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου, με προτεραιότητα τα πανελλήνια πρωταθλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιστολή:

«Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Ελπίζω εσείς, οι δικοί σας άνθρωποι, αλλά και όλα τα μέλη της οικογένειας του στίβου να είστε καλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτη προτεραιότητα όλων μας, τη δύσκολη αυτή περίοδο, πρέπει να είναι η προστασία της υγείας μας, καθώς και των ανθρώπων γύρω μας. Είμαι βέβαιος ότι όλοι εφαρμόζουμε και θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε με συνέπεια όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να ξεπεραστεί η πανδημία.

Όπως αντιλαμβάνεστε, πέρα από το μείζον, που είναι η δημόσια υγεία, η πανδημία προκαλεί και άλλα, ιδιαιτέρως σημαντικά προβλήματα στην οικονομική και κοινωνική ζωή, μέρος των οποίων είναι και ο αθλητισμός.

Δεν θα σας κουράσω με ζητήματα για τα οποία σας έχει ήδη ενημερώσει με πληρότητα ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής.

Στόχος όλων μας στη Διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, είναι να προστατεύσουμε το άθλημα και την Ομοσπονδία μας στο μέγιστο δυνατό βαθμό, ώστε να μπορεί, μετά την πανδημία, να επανέλθει σταδιακά σε κανονική πορεία.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΠΑΣ εξετάζει εναλλακτικές επιλογές ώστε, (ευχόμενοι όλα να πάνε καλά), να μπορούμε να έχουμε αγωνιστική δραστηριότητα από τα μέσα Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου, με προτεραιότητα τα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Μέλημα μας, ταυτοχρόνως, είναι να μην υποστούν πλήγμα σωματεία, αθλητές, προπονητές, αλλά και οι εργαζόμενοι του ΣΕΓΑΣ. Ακριβώς γι’ αυτό επιδιώξαμε και πετύχαμε την ένταξη του ΚΑΔ που μας αφορά σε εκείνους που δικαιούνται τις ενισχύσεις της Πολιτείας. Είναι σημαντικό να αξιοποιήσετε όλες τις δυνατότητες που παρέχουν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

Την ίδια στιγμή, προσπαθούμε να περιορίσουμε, όσο είναι δυνατόν, τις αρνητικές επιπτώσεις στα χορηγικά μας έσοδα, που ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται ορατές, ή/και να αναπροσαρμόσουμε λειτουργίες και δράσεις, ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε ικανοποιητικά στα νέα δεδομένα. Η καταβολή, μέσα στις επόμενες ώρες, της πρώτης δόσης της κρατικής επιχορήγησης, θα μας επιτρέψει να καλύψουμε υποχρεώσεις, με πρώτη εκείνη που αφορά τους σωματειακούς μας προπονητές.

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Η ενημέρωση από τον Βασίλη Σεβαστή θα συνεχιστεί, για κάθε νεότερη εξέλιξη και πληροφορία.

Εύχομαι το τέλος της πανδημίας να μας βρει όλες και όλους καλά, έτοιμους για τη μεγάλη προσπάθεια να επανέλθει η κανονικότητα στη ζωή μας και στη λειτουργία αθλητών, προπονητών, Σωματείων, ΕΑΣ και της Ομοσπονδίας μας.

Να προσέχετε τον εαυτό σας και να είστε καλά με τις οικογένειες σας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης