Οι Φίλιππος Αμυνταίου και ΟΤ Νέας Φιλαδέλφειας στους άνδρες και ο ΑΟ Ιλίου στις γυναίκες έθεσαν υποψηφιότητα για την κατάκτηση των αντίστοιχων τίτλων στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που φιλοξενείται στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων. Στη σημαντικότερη εγχώρια διοργάνωση του τζούντο για το 2014 συμμετέχουν συνολικά 180 αθλητές και αθλήτριες.

Ο σύλλογος του Αμυνταίου, ο οποίος βάσει και του αυριανού αγωνιστικού προγράμματος φλερτάρει με τον 13ο τίτλο τα τελευταία 15 χρόνια, κατέκτησε ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, με πρωταγωνιστές τους Αναστάσιο Κεσίδη (-66κ.) και Μιρμάν Ηλιάδη (-73κ.) αντίστοιχα. Ο ΟΤΝΦ είχε ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο, ενώ όσον αφορά τις γυναίκες ο ΑΟ Ιλίου ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα με απολογισμό ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Το… 10 το καλό για τη Σοφία Τσολάνη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη Σοφία Τσολάνη αυτό ήταν το 10ο προσωπικό μετάλλιο σε επίπεδο γυναικών. Συνολικά έχει κατακτήσει πέντε χρυσά και ισάριθμα ασημένια από το 2007, αφότου συμμετέχει σε επίπεδο γυναικών. Η Τσολάνη «έπιασε» στη σχετική λίστα των πολυμεταλλιούχων τη Βασιλική Λυμπεροπούλου, ενώ υπολείπεται δύο από τις Βαρβάρα Ακριτίδου και Αναστασία Σταυριά, που μοιράζονται την έβδομη θέση (από 12 μετάλλια). Η Τσολάνη στον τελικό της κατηγορίας των -57 κιλών νίκησε την Ελένη Ραγκούση. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο βάθρο των νικητριών στα -63 κιλά ανέβηκαν και οι αδελφές της Μαρία και Βασιλική Τσολάνη, που κατέλαβαν τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Οικογενειακή υπόθεση τα -73 κιλά ανδρών

Σε οικογενειακή υπόθεση μετατράπηκε ο τελικός των -73 κιλών ανδρών. Οι τζουντόκα του ΟΤΝΦ Θωμάς Παυλής και Όμηρος Λιατήρης εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του πρωταθλητή Ελλάδας το 2013 Γιώργου Αζωίδη (σ.σ. επιστρέφει απόψε από τη Μάλαγα, όπου συμμετείχε σε διεθνές προπονητικό καμπ) και βρέθηκαν στον τελικό. Νικητής και νέος πρωταθλητής Ελλάδας ο Παυλής, με τον Λιατήρη να μένει –όπως και πέρυσι– δεύτερος.

Διατήρησε τα σκήπτρα ο Παπαχρηστίδης

Ο Γιάννης Παπαχρηστίδης μπορεί να άλλαξε σύλλογο, όμως ήταν ο μοναδικός άνδρας τζουντόκα ο οποίος σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό πρωτάθλημα (Αλεξανδρούπολη) κατάφερε να διατηρήσει τα σκήπτρα. Ο Παπαχρηστίδης στον τελικό των -60 κιλών νίκησε τον Νίκο Ιβανίδη (ΕΟΣ Αχαρνών) και πανηγύρισε την κατάκτηση του δεύτερου σερί χρυσού μεταλλίου σε πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών. Να σημειωθεί ότι ο τζουντόκα του ΑΣΔΑ Χαλανδρίου κατά τη διάρκεια της προπόνησης τραυματίστηκε στη μέση και, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από την ιατρό των αγώνων, κατάφερε όχι μόνο να αγωνιστεί, αλλά και να βρεθεί στο πρώτο σκαλί του βάθρου των νικητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Οι τρεις πρώτοι/-ες ανά κατηγορία:

ΑΝΔΡΕΣ

-60 κιλά
1. Ιωάννης Παπαχρηστίδης (ΑΣΔΑ Χαλανδρίου)
2. Νίκος Ιβανίδης (ΕΟΣ Αχαρνών)
3. Βασίλειος Λόλας (Βικτώρια ΑΟ)
3. Χρήστος Πλουμπής (ΟΤ Νέας Φιλαδέλφειας)

-66 κιλά

1. Αναστάσιος Κεσίδης (Φίλιππος Αμυνταίου)
2. Νικόλαος Σονίδης (Μιρμάνης Ξάνθης)
3. Μανώλης Σαββίδης (Βικτώρια ΑΟ)
3. Ιωάννης Καρτσωνάκης (Μαχητής Βύρωνα)

-73 κιλά
1. Θωμάς Παυλής (ΟΤ Νέας Φιλαδέλφειας)
2. Όμηρος Λιατήρης (ΟΤ Νέας Φιλαδέλφειας)
3. Μιρμάν Ηλιάδης (Φίλιππος Αμυνταίου)
3. Βλαδίμηρος Λαζαρίδης (Άτλας Πτολεμαίδας)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

-48 κιλά
1. Ελένη Καρανίκα (Προμηθέας Λάρισας)
2. Αθανασία Ζαριώπη (Ολυμπιονίκης Αγ.Ι.Ρέντη)
3. Δανάη Ανυφαντάκη (ΑΣΔΑ Χαλανδρίου)

-52 κιλά

1. Μαρία Λιατήρη (ΟΤ Νέας Φιλαδέλφειας)

-57 κιλά
1. Σοφία Τσολάνη (ΑΟ Ιλίου)
2. Ελένη Ραγκούση (ΑΕ Πετρούπολης)
3. Ζωή Σταμπέρνα (ΑΟ Ραφήνας)
3. Ελένη Καρτσωνάκη (Μαχητής Βύρωνα)

-63 κιλά
1. Σοφία Γιώτση (ΣΑΠΚ Νεάπολης)
2. Μαρία Τσολάνη (ΑΟ Ιλίου)
3. Βασιλική Τσολάνη (ΑΟ Ιλίου)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης