Παραμένει αβέβαιο το μέλλον των Ολυμπιακών Αγώνων

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020, 19:04
Παραμένει αβέβαιο το μέλλον των Ολυμπιακών Αγώνων

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο μετρούν αντίστροφα για τη νέα ημερομηνία έναρξης του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη το 2021, παρά το γεγονός ότι το... σύννεφο του κορωνοϊού δεν έχει διαλυθεί ακόμα.

Τον περασμένο μήνα, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Ιαπωνική κυβέρνηση συμφώνησαν στην αναβολή των Αγώνων, λόγω του κορωνοϊού, που έχει σκοτώσει μέχρι στιγμή περισσότερους από 89.000 ανθρώπους παγκοσμίως.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του «Τόκιο 2020», Τοσίρο Μούτο, τόνισε ότι οι διοργανωτές των Αγώνων στοχεύουν στη νέα ημερομηνία έναρξης της 23ης Ιουλίου 2021, ανεξάρτητα από το πόσο χρόνο χρειάζεται για να περιοριστεί η πανδημία του κορωνοϊού.

«Δεν νομίζω να μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι δυνατό να τεθεί υπό έλεγχο ο κορωνοϊός έως τον προσεχή Ιούλιο ή όχι», δήλωσε ο Μούτο και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε σε θέση να σας δώσουμε μια σαφή απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Ωστόσο, έχουμε πάρει την απόφαση να αναβάλλουμε τους Αγώνες κατά ένα χρόνο, οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εργαστούμε σκληρά για να προετοιμαστούμε μέσα σε ένα χρόνο».

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, έθεσε την Τρίτη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τη χώρα, καθώς από την Παρασκευή η Ιαπωνία έχει καταγράψει πάνω από 6.000 κρούσματα κορωνοϊού και 112 θανάτους, σύμφωνα με το NHK.

Λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν μετά τον κορωνοϊό, μάλιστα, ο Μούτο γνωστοποίησε ότι η προγραμματισμένη επίσκεψη του Προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, στην Ιαπωνία τον Μάιο ακυρώθηκε.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020, 19:08