Την ευκαιρία να τρέξει στον ημιτελικό των 110 μ. εμπ., στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου θα έχει ο Κώστας Δουβαλίδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα επιστρέψει το μεσημέρι της Τετάρτης (14.05) στην Φωλιά του Πουλιού και θα έχει την ευκαιρία να διορθώσει τα λάθη που έκανε στον σημερινό προκριματικό και τον έφεραν στην έκτη θέση της τρίτης προκριματικής σειράς με 13.58.

Ο Δουβαλίδης είναι σε καλή κατάσταση και σίγουρα στον ημιτελικό θα επιδιώξει να κυνηγήσει ένα χρόνο κοντά στο φετινό του 13.33, που θα του δώσει μάλιστα μια θέση ψηλά στην κατάταξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα εξαρχής είχε δύσκολο έργο, καθώς μετείχε σε μια «γεμάτη» σειρά με πολλούς καλούς αθλητές. Νικητής ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ντέιβιντ Ολιβερ με 13.15, που ήταν η καλύτερη επίδοση του πρώτου γύρου. Σε καλή κατάσταση έδειξε πως είναι ο Μαρτινότ Λαγκάρτ, που με χαρακτηριστική ευκολία σημείωσε 13.35, αλλά και ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, Αρις Μέριτ, που ήταν νικητής της πέμπτης σειράς με 13.25.

Δύο άκυρες εκκινήσεις έγιναν στην πρώτη και ισάριθμες στην δεύτερη προκριματική σειρά των 110 μ. εμπ. με αποτέλεσμα να μείνουν μεταξύ άλλων εκτός συνέχειας ο Αμερικανός Ρόνι Ας, που αρνούνταν να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο και προκάλεσε επιπλεόν καθυστέρηση στην διεξαγωγή του αγωνίσματος και ο Τσέχος Πετρ Σβόμποντα.

«Ήμουν κομμάτια ένεκα του υψηλού πυρετού (39,1) που είχα χθες με αποτέλεσμα να μην μπορώ ούτε να κάνω γρήγορη εκκίνηση αλλά ούτε και να “σπρώξω” κατά την διάρκεια της κούρσας για να ανέβω και να διεκδικήσω καθαρά την πρόκριση. Ωστόσο τώρα ξέρω, ο ημιτελικός είναι εντελώς άλλος αγώνας απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, συγκέντρωση και προσήλωση θα προσπαθήσω για το καλύτερο, αλλά δεν είναι εύκολη υπόθεση η πρόκριση στον τελικό ιδιαίτερα όταν υπάρχει έλλειψη δυνάμεων», δήλωσε ο Δουβαλίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης