Το 2013 ο ΣΕΓΑΣ υπέγραψε τη συνεργασία της εκτέλεσης του προγράμματος Kids Athletics με την IAAF, με στόχο να δοκιμάσουν τις δυνάμεις του σε αυτό 210.000 παιδιά, έως το 2016.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το 2015, ο στόχος αυτός όχι μόνο επιτεύχθηκε, αλλά και ξεπεράστηκε. Από το 2013 έως και σήμερα σε επαφή με το μοναδικό αυτό πρόγραμμα ήρθαν 220.000 παιδιά. Νούμερο, το οποίο αναμένεται να κορυφωθεί την επόμενη σεζόν. Το προγράμματος πήρε επιπλέον ώθηση, φέτος, ύστερα από την επιτυχία της ομοσπονδίας να πείσει το Υπουργείο Παιδείας να το εντάξει στο πρόγραμμα διδασκαλίας των δημοτικών σχολείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό είχε ως συνέπεια να μπει στην καθημερινότητα των μικρών παιδιών μέσα από το μάθημα της γυμναστικής (Δ’, Ε’ ΣΤ΄ Δημοτικού). Παράλληλα συνεχίστηκε η εκτέλεση του μέσα από τα σωματεία, αλλά και στις δράσεις, που έγιναν σε συνεργασία με την ΕΟΕ και το Υπουργείο.

Με βάση τους αριθμούς από το πρόγραμμα πέρασαν περίπου 132.000 παιδιά από όλη τη χώρα. Παιδιά, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το στίβο μέσα από το παιχνίδι, αλλά έδωσαν την ευκαιρία και στους γυμναστές να διακρίνουν τα ταλέντα τους. Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο πέρασε από 1.200 σχολικές μονάδες εκπαιδεύτηκαν 3.412 γυμναστές σχολείων. Περίπου 15.000 παιδιά συμμετείχαν στο Kids Athletics μέσα από δράσεις που ανέλαβαν σωματεία όλης της χώρας.

Είναι σίγουρο πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο η IAAF προωθεί με επιτυχία σε όλο τον πλανήτη, αναμένεται να φέρει ακόμη περισσότερα παιδιά στα στάδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης