Τέσσερις Έλληνες αθλητές και αθλήτριες εξασφάλισαν ήδη την 5η θέση στις κατηγορίες τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πυγμαχίας νέων που διεξάγεται στη Λα Νούθια της Ισπανίας και διεκδικούν μία θέση στο βάθρο.

Συγκεκριμένα, την 5η θέση εξασφάλισαν οι Χρήστος Καραΐτης, Στέλιος Ρούλλιας, Ελένη Χολίδη και Μιχάλης Τσαμαλίδης. Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία της ελληνικής πυγμαχίας που αθλητές έχουν εξασφαλίσει την 5η θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, ο Μιχάλης Τσαμαλίδης αγωνίστηκε πρώτος χρονικά και μετά από σπουδαία νίκη με ΤΚΟ στον πρώτο γύρο με αντίπαλο τον Νικολάεφ Αντριάν εξασφάλισε την 5η θέση. Ακολούθησε η Ελένη Χολίδη, η οποία άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, αφού επικράτησε σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα με σκορ 4-1 επί της Πολωνής αντιπάλου της Παυλίνα Φορμέλα. Ο Χρήστος Καραΐτης πραγματοποιώντας μια καταπληκτική εμφάνιση, κατατρόπωσε τον Ισπανό αντίπαλο του, Εντενέλ Νταβίντ Πριέτο Ροζαλέν με σκορ 5-0. Ο Στέλιος Ρούλλιας συμπλήρωσε την 4άδα των Ελλήνων που εξασφάλισαν την 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. ο Κεφαλληνός Ισίδωρος τραυματίστηκε και μετά από εντολή του γιατρού δεν τα έδωσε όλα στον δεύτερο γύρο γνωρίζοντας την ήττα.

Τους αθλητές της ελληνικής αποστολής στη Λα Νούθια συνοδεύουν οι Ομοσπονδιακοί προπονητές Μικαελιάν Αρτούρ και Κοκόλης Βασίλειος.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης