Στα προημιτελικά του απλού στο άθλημα του πινγκ πονγκ σταμάτησε η πολύ καλή πορεία του Γιάννη Σγουρόπουλου στους Ολυμπιακούς αγώνες Νέων, που διεξάγονται στο Μπουένος Άιρες.
Ο δύο πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό νέων αποκλείστηκε με 4-1 σετ από έναν εξαιρετικό Ασιάτη αθλητή, τον Λιν Γιου Τζου, που είναι 4ο φαβορί του αγωνίσματος.
Στον βραδινό προημιτελικό άρχισε ιδανικά και κατέκτησε το 1ο σετ, όμως όταν ο αριστερόχειρας αθλητής από την κινεζική Ταϊπέι σταθεροποίησε την απόδοσή του ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί.
Πέρασε τα δυνατά του χτυπήματα και την ίδια ώρα ο Σγουρόπουλος υποχρεώθηκε σε λιγότερο επιθετικό παιχνίδι. Ο Λιν πήρε με διαφορά τα επόμενα σετ κι έγραψε το τελικό σκορ (11-6, 6-11, 4-11, 6-11, 5-11).

Ο Ελευσίνιος άσος, βέβαια, απέσπασε δίκαια το χειροκρότημα για τη συνολικά πολύ αξιόλογη εμφάνιση στο απλό μίας ακόμα μεγάλης διοργάνωσης, ενώ ως νούμερο 8 του τουρνουά πέτυχε τον στόχο του, που ήταν η είσοδος στα προημιτελικά.
Με το πλασάρισμα στις θέσεις 5-8 (και τις 4 νίκες σε γκρουπ και νοκ άουτ) απέδειξε ότι είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και στο παγκόσμιο στερέωμα και από την Παρασκευή θα παλέψει για το καλύτερο και στο ομαδικό του Ολυμπιακού τουρνουά με συμπαίκτρια τη Λευκορωσίδα Ναντέζντα Μπογκντάνοβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης