Κρίσιμες αποφάσεις πήρε η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στη σημερινή 6η on-line συνεδρίασή της για τις εξελίξεις στην επίδραση του κορωνοϊού στις αγωνιστικές της δραστηριότητες. Αφού έλαβε ολοκληρωμένη έκθεση ενημέρωσης από την ειδική ομάδα COVID-19 κι έκανε συζητήσεις με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, το διοικητικό συμβούλιο κατέληξε σε ορισμένες αποφάσεις-κλειδιά και η βασική είδηση είναι ότι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2020 της Κορέας οδηγείται σε νέα αναβολή και οδεύει προς το 2021.

Θυμίζουμε ότι εξαιτίας της πανδημίας είχε ήδη αναβληθεί δύο φορές και η τελευταία ημερομηνία, που είχε δοθεί προκαταρκτικά (εφόσον κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τα δεδομένα που διαμορφώνει η πορεία του ιού) ήταν από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου 2020. Νωρίς το βράδυ η ITTF εξέδωσε το σχετικό δελτίο Τύπου και ανέφερε τα βασικά αποτελέσματα από την τελευταία διαδικτυακή συνάντηση των διοικούντων. Συγκεκριμένα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Η Εκτελεστική Επιτροπή συμφώνησε να ζητήσει από την Τοπική Οργανωτική Επιτροπή (LOC) του Μπουσάν να αναζητήσει νέες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου πρωταθλήματος ομαδικού 2020 στους πρώτους μήνες του 2021. Αυτό, διότι θα ήταν απίθανο η πλειοψηφία των ομάδων να μπορούσε να ταξιδέψει στη Δημοκρατία της Κορέας τον Σεπτέμβριο του 2020.

– Η ITTF προχωρά προς το παρόν για την προγραμματισμένη γενική της συνέλευση στις 28 Σεπτεμβρίου 2020. Εάν αναβληθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τότε η AGM θα διεξαχθεί διαδικτυακά.

– Μόλις επιβεβαιωθεί η κατάσταση σχετικά με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και λαμβάνοντας υπόψη την αναβολή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, η ITTF θα εξετάσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες μια αναθεώρηση στον αρχικό προγραμματισμό των αγώνων της για το 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Όσον αφορά το καλεντάρι του 2020, η παγκόσμια ομοσπονδία παραμένει με την ελπίδα να διοργανώσει πλήρη διεθνή τουρνουά το τελευταίο τρίμηνο του 2020. Η ITTF διερευνά επίσης τη δυνατότητα διοργάνωσης εναλλακτικών, περιφερειακών και με προσκλήσεις εκδηλώσεων νωρίτερα μέσα στο τρέχον έτος.

– Μετά από διεξοδική διαδικασία διαβούλευσης, με την ενεργό συμμετοχή της Επιτροπής Αθλητών της ITTF, το διοικητικό συμβούλιο επικύρωσε τις προσαρμογές του συστήματος προκριματικών για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020. Μόλις επιβεβαιωθούν από την IOC και την IPC αντίστοιχα, αυτά τα συστήματα για τις προκρίσεις θα ανακοινωθούν επίσημα.

– Η διεθνής ομοσπονδία μαζί με το παγκόσμιο πινγκ πονγκ (WTT), θα παρέχει οικονομική στήριξη σε εθνικές ομοσπονδίες, σε αθλητές και σε ιδρύματα, που πλήττονται από την κρίση COVID-19. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

– Υπό το φως των πρόσφατων παγκόσμιων γεγονότων, η ITTF υπογραμμίζει την πολιτική μηδενικής ανοχής της απέναντι σε κάθε μορφής διάκριση.

Η εκτελεστική επιτροπή ITTF θα συνεδριάσει ξανά στις 23 Ιουνίου 2020 και θα συνεχίσει να παρέχει περαιτέρω ενημερώσεις για όλες τις επικείμενες αποφάσεις μπροστά στην πανδημία COVID-19.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης