Ενδιαφέρουσες αλλαγές για τους Έλληνες αθλητές είχαν οι διεθνείς πίνακες αξιολόγησης του Δεκεμβρίου (οι τελευταίοι για το 2019), που ανακοίνωσε η παγκόσμια ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης (I.T.T.F.). Ο Γιάννης Σγουρόπουλος κατ’ αρχάς, βρέθηκε στην πολύ τιμητική 18η θέση των Νέων ανδρών από την 23η του προηγούμενου μήνα μετά από τους αγώνες του στο World Tour της Αυστρίας. Στην κατηγορία, όπου έχει τον ευρωπαϊκό τίτλο, δείχνει ότι μελλοντικά μπορεί να πάει σε τοπ επίπεδα, όπως είχε κάνει και στους εφήβους, ενώ παράλληλα είναι σημαντικό για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21 του 2020, που για την ευρωπαϊκή κατάταξη υπολογίζεται στο νούμερο 13.

Στους άνδρες, ο Παναγιώτης Γκιώνης είχε την πτώση που αναμενόταν. Στο όπεν της Αυστρίας δεν τα πήγε καλά, επιπλέον απουσίασε (σε αντίθετη με πέρσι) από το πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο κι έτσι είχε απώλεια βαθμών. Οπισθοχώρησε στο νούμερο 46 από το 35 του Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελισάβετ Τέρπου τέλος, είχε μεγάλο όφελος από τους αγώνες στο Λιντς. Στις γυναίκες πήγε στο νούμερο 346 ανεβαίνοντας 131 θέσεις, ενώ στις Νέες γυναίκες βρέθηκε στο 54.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης