Η εθνική χάντμπολ των γυναικών επικράτησε με 29-20 της Φινλανδίας στο κλειστό «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ, για τον 1ο όμιλο της Α΄ προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, και βρίσκεται με το ένα… πόδι στην επόμενη φάση του EURO 2018. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με έναν βαθμό αύριο (19:00) κόντρα στα Νησιά Φερόε, σφραγίζει και τυπικά την πρόκριση του.

Μετά τέλος της αναμέτρησης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Μενέλαος Δανήλος, δήλωσε: «Ξεκινήσαμε καλά και είχαμε διαβάσει καλά τον αντίπαλο. Το μόνο που φοβόμουν ήταν επειδή είχαμε καιρό να παίξουμε, αν θα μπούμε γρήγορα στον ρυθμό, ευτυχώς δεν είχαμε πρόβλημα. Δεν αφήσαμε τα ατού της Φινλανδίας να κάνουν παιχνίδι. Το ματς κρίθηκε στην άμυνα. Πρέπει να κερδίσουμε και αύριο, ψυχραιμία, σύνεση με μυαλό και πιστεύω αύριο θα πανηγυρίσουμε. Η Φινλανδία ήταν το φαβορί και σήμερα κάναμε μεγάλη νίκη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της η Λαμπρίνα Τσάκαλου (αριστερό ίντερ Εθνικής), είπε: «Δώσαμε την ψυχή μας, φάνηκε αυτό στην προσπάθεια και στο αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Παρόλα αυτά η νίκη από μόνη της δεν σημαίνει τίποτα, είναι ένας όμιλος των τριών και πρέπει αύριο να κάνουμε το καθήκον μας. Σκοράραμε από όλες τις θέσεις, είχαμε δυνατή άμυνα και μεγάλη θέληση. Ήμασταν αποφασισμένες και τα καταφέραμε».

Τέλος, η Μάρθα Λογδανίδου (πλέι μέικερ Εθνικής), σχολίασε: «Χαίρομαι πολύ για την νίκη. Το χρειαζόμασταν. Υπάρχει από όλους η διάθεση από την ομάδα, την ομοσπονδία. Εύχομαι και αύριο να κερδίσουμε και να πετύχουμε τον στόχο μας. Έχουμε ανάγκη τον κόσμο, έχουμε ανάγκη το γυναικείο χάντμπολ. Είμαστε στον σωστό δρόμο».

Τα πεντάλεπτα:
2-0, 3-2, 5-3, 10-6, 13-8, 16-11 (ημχ.), 18-12, 21-13, 24-15, 25-17, 28-17, 29-20

Ελλάδα (Μενέλαος Δανήλος):
Κεπεσίδου, Διακογιάννη, Ανδρίτσου, Αργυροπούλου, Παπανικολάου 4, Μούρνου 5, Μάστακα 2, Λογδανίδου 5, Μακρή, Γκάτσιου, Ζυγούρα 3, Ράτσικα, Σαραντάκου, Μανιά, Βαφειάδου 3, Τσάκαλου 7.

Φινλανδία (Τόμι Σουορανιέμι):
Κόσκινεν, Σαλοκίβι 3, Μπόκελμαν, Γκάμαλς 2, Χολοπάινεν 1, Λόχι, Ρόος 1, Χίλι 3, Ναράκα 3, Κούλχου 2, Λίντχολμ 1, Κάινμπεργκ 1, Βάλκαμο, Μπακ, Λίντχαλ 3, Βάρινεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης