Ο Ολυμπιακός συνέτριψε 17-8 τη Γιάντραν Σπλιτ στην Κροατία και ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις του στον Α΄ όμιλο του Champions League υδατοσφαίρισης.

Οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλαν στο ξεκίνημα την ανωτερότητά τους, με τον Γιόκοβιτς να οργανώνει άψογα και τον Μουρίκη να παίρνει… παραμάζωμα τους αντιπάλους του στα 2μ. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ξέφυγε 6-2 και 7-3 στις αρχές της δεύτερης περιόδου, όμως στη συνέχεια είχε ένα «νεκρό» διάστημα και η Γιάντραν, με τον πολύ μαχητικό φουνταριστό Ντούζεβιτς και δύο μακρινά σουτ του Ζόβιτς, κατάφερε να κάνει ένα σερί 3-0 και να μειώσει σε 7-6, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα καλά ποσοστά του Ολυμπιακού στον παίκτη παραπάνω του επέτρεψαν να διατηρήσει το προβάδισμα ως τη λήξη του ημιχρόνου (9-7), αλλά η αμυντική βελτίωση και η πολύ καλή απόδοση του Στέφαν Ζιβογίνοβιτς, που αντικατέστησε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου τον Ζερδεβά κάτω από την εστία, ήταν τα στοιχεία εκείνα που έγειραν οριστικά την πλάστιγγα προς το μέρος του. Οι Πειραιώτες κράτησαν απαραβίαστη την εστία τους για 12,5 λεπτά, με τον Σέρβο τερματοφύλακα να έχει οκτώ αποκρούσεις σε αυτό το διάστημα, και με σερί 5-0 ξέφυγαν 14-7 και «καθάρισαν» οριστικά το ματς.

Τα οκτάλεπτα: 2-5, 5-4, 0-4, 1-4

Γιάντραν Σπλιτ (Ιβάν Άσιτς): Άνιτς, Μπούριτς, Ζόβιτς 2, Κράπιτς, Μπούτιτς 2, Πεϊκοβιτς, Πάουερ, Βρντόλιακ, Βίσκοβιτς, Ντέλιτς, Σέτκα 1, Ντούζεβιτς 3, Σούτσιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 4, Γιόκοβιτς 3, Μπουλιούμπασιτς 2, Δερβίσης 1, Κάκαρης, Μουρίκης 2, Γούνας, Αργυρόπουλος 2, Μίτροβιτς 2, Ζιβογίνοβιτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης