Εκτός της διεκδίκησης των μεταλλίων έμεινε η εθνική ομάδα πόλο των νεανίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βόλου.

Το συγκρότημα του Κώστα Δήμου ηττήθηκε 14-13 στον δραματικό προημιτελικό από τη Ρωσία και πλέον θα παίξει για τις θέσεις 5-8, αρχής γενομένης από το Σάββατο (7/9, 12:30), όπου θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ελληνική ομάδα είχε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο οι Ρωσίδες σκόραραν όπως και όποτε ήθελαν, με πρωταγωνίστριες τη Λάπτεβα στην πρώτη περίοδο και την Μπογκντάνοβα στη δεύτερη.

Η εθνική βρέθηκε να χάνει 8-3 και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 10-5, όμως στη συνέχεια οι διεθνείς βελτίωσαν την άμυνά τους και κατάφεραν να μειώσουν σε 11-8 και 13-11, στις αρχές της τέταρτης περιόδου.

Η Μπογκντάνοβα έδωσε προσωρινά μία λύση στη Ρωσία, αλλά ένα τέρμα της Τριχά στην κόντρα και ένα τη Νίνου σε παίκτρια παραπάνω έφεραν τη διαφορά στο γκολ (14-13), 1΄26΄΄ πριν τη λήξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ελληνική ομάδα “έβγαλε” την άμυνα, αλλά το βιαστικό σουτ της Νίνου δεν είχε τύχη.

Οι Ρωσίδες εξάντλησαν το χρόνο με τη μπάλα στα χέρια της τερματοφύλακα και άφησαν τρία δευτερόλεπτα στην εθνική. Η μπάλα πήγε στην Μπιτσάκου που σκόραρε, αλλά το γκολ ήταν εκπρόθεσμο κι έτσι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν κατάφερε να στείλει το ματς στα πέναλτι.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 5-2, 3-5, 1-3

Οι συνθέσεις:

ΡΩΣΙΑ: Ζαμπαλούεβα, Πανφίλοβα 2, Τσερκάσοβα 1, Λάπτεβα 3, Εβστιφέεβα, Μπογκντάνοβα 4, Βορόντσοβα 1, Σαραφουντίνοβα 1, Γκούσκοβα 1, Μοσιάγκινα, Γκολούμπεβα, Μπουνάκοβα 1, Βορόνινα

ΕΛΛΑΔΑ: Μαυρωτά, Καϊάφα, Μουστακαρία, Σιούτη 2, Φουντωτού 2, Τσιμάρα 1, Νίνου 4, Μπόβαλη, Τορνάρου 1, Μπιτσάκου, Τριχά 3, Ξανθοπούλου, Λάζαρη.

Στον ημιτελικό του Σαββάτου (7/5), η Ρωσία θα αντιμετωπίσει την Ιταλία, ενώ το άλλο ζευγάρι συνθέτουν η Ισπανία και η Ολλανδία.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των προημιτελικών:

Γαλλία-Ιταλία 5-20

Σερβία-Ισπανία 6-18

Σλοβακία-Ολλανδία 5-10

Ρωσία-ΕΛΛΑΔΑ 14-13

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης