Μπορεί να δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στη Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι ωστόσο ο Ολυμπιακός πέτυχε το ζητούμενο που δεν ήταν άλλο από τη νίκη.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν την Τρίτη με 8-7 της ομάδας του Μαυροβουνίου στον Πειραιά και έκαναν το «3 στα 3» στον Α΄ όμιλο του Champions League πόλο ανδρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μάρο Γιόκοβιτς με τέσσερα τέρματα και ο Μάνος Ζερδεβάς με καθοριστικές επεμβάσεις ήταν οι κορυφαίοι για τους πρωταθλητές Ελλάδας, ενώ ο Στέλιος Αργυρόπουλος ήταν αυτός που πέτυχε το νικητήριο γκολ, 1΄24΄΄ πριν τη λήξη.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ξεκίνησε κάπως νευρικά την αναμέτρηση και χρειάστηκε πάνω από έξι λεπτά να σκοράρει, χάνοντας στο διάστημα αυτό δύο επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα.

Οι Μαυροβούνιοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με γκολ του Πόπαντιτς στην κόντρα, αλλά στο τελευταίο δίλεπτο της πρώτης περιόδου, Γιόκοβιτς και Γούνας βρήκαν λύσεις στον παίκτη παραπάνω και έδωσαν προβάδισμα 2-1 στον Ολυμπιακό, με τον Μίτροβιτς να αυξάνει ακόμη περισσότερο το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου (3-1).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνέχεια δεν ήταν καθόλου καλή για τους πρωταθλητές Ελλάδας, που ισοφαρίστηκαν από δύο στιγμές ολιγωρίας στην άμυνα (ένα μακρινό σουτ του Πέτκοβιτς που αιφνιδίασε τον Ζερδεβά κι ένα γκολ στην κόντρα από τον Μπανίτσεβιτς, τον οποίο «έχασε» τελείως ο Δερβίσης), ενώ παράλληλα χαράμισαν πολλές επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα.

Κάπως έτσι, η Γιάντραν ανέτρεψε την κατάσταση και με δύο γκολ του Τζούρο Ράντοβιτς πέρασε μπροστά 5-4 στα μέσα της τρίτης περιόδου, με τον Ολυμπιακό να έχει σε εκείνο το σημείο 4/11 με παίκτη παραπάνω και τον τερματοφύλακα Τεσάνοβιτς να έχει γίνει… ήρωας. Ο Ζερδεβάς με δύο σπουδαίες αποκρούσεις κράτησε όρθιους τους Πειραιώτες και ο Γιόκοβιτς βρήκε (επιτέλους…) στόχο στον παραπάνω και ισοφάρισε, αλλά το ματς είχε γίνει ντέρμπι.

Στην τελευταία περίοδο οι γηπεδούχοι βελτίωσαν αισθητά την άμυνά τους και προηγήθηκαν 7-6 με τον Μίτροβιτς (πρώτο «ερυθρόλευκο» γκολ στα ίσια!), αλλά ο Πέτκοβιτς σε παίκτη παραπάνω ισοφάρισε.

Με περισσότερες δυνάμεις οι Πειραιώτες πίεσαν και έκαναν αρκετά κλεψίματα, αλλά έχασαν ακόμη δύο επιθέσεις με παίκτη παραπάνω, πριν ο Αργυρόπουλος δώσει τη λύση με έναν «κεραυνό» από την περιφέρεια, 1΄24΄΄ πριν τη λήξη.

Ο ίδιος παίκτης μπορούσε αμέσως μετά να «κλειδώσει» τη νίκη, αλλά αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ στην κόντρα, όμως οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν και την τελευταία άμυνα να κράτησαν την αγχωτική νίκη.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 2-3, 2-1

Διαιτητές: Σεβέρο (Ιταλία), Τσβαρτ (Ολλανδία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς, Γιόκοβιτς 4, Μπουλιούμπασιτς, Δερβίσης, Κάκαρης, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος 1, Μίτροβιτς 2, Ζιβογίνοβιτς

ΓΙΑΝΤΡΑΝ ΧΕΡΤΣΕΓΚ ΝΟΒΙ (Πέταρ Ραντάνοβιτς): Τεσάνοβιτς, Τσάγκαλι, Πόπαντιτς 1, Ομπράντοβιτς, Μπανίτσεβιτς 1, Αβέρκα, Ντ. Ράντοβιτς, Βουτσούροβιτς, Τζ. Ράντοβιτς 3, Σπάιτς, Μπρκιτς, Πέτκοβιτς 2, Τζούροβιτς

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης