Δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του από τον Πειραιά, ο Άντρο Μπούσλιε θα φορέσει και πάλι το ερυθρόλευκο σκουφάκι. Ο κατά πολλούς κορυφαίος αμυντικός του κόσμου επιστρέφει στον Ολυμπιακό, καθώς υπέγραψε διετές συμβόλαιο και αποτελεί την τρίτη “ηχηρή” μεταγραφή των πρωταθλητών Ελλάδας, μετά τον Φίλιπ Φιλίποβιτς και τον Τζούρο Ράντοβιτς.

Ο 35χρονος Κροάτης αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό από το 2016 έως το 2019, βοηθώντας τους “ερυθρόλευκους” να κατακτήσουν το Champions League του 2018 και να φτάσουν ως τον τελικό ένα χρόνο αργότερα. Αποχώρησε με προορισμό την Προ Ρέκο (λέγεται ότι τη σεζόν 2019-20, που έληξε άδοξα λόγω πανδημίας, είχε το ακριβότερο συμβόλαιο στην παγκόσμια υδατοσφαίριση), ενώ φέτος επέστρεψε στην πατρίδα του και αγωνίστηκε στη Μλάντοστ Ζάγκρεμπ, την οποία οδήγησε προ δύο ημερών στην κατάκτηση του τίτλου, για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στον Ολυμπιακό. Πέρασα τρεις εξαιρετικές σεζόν στην Ελλάδα και ανυπομονώ να ξεκινήσει η επόμενη χρονιά. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να κερδίσουμε ξανά τίτλους και να τους γιορτάσουμε μαζί με τους φιλάθλους μας. Ο Ολυμπιακός είναι από τους κορυφαίους συλλόγους στην Ευρώπη και σε αυτόν έχω ζήσει σπουδαίες στιγμές στην καριέρα μου. Εύχομαι και στο μέλλον θα πετύχουμε ανάλογες επιτυχίες» δήλωσε ο Μπούσλιε, ο οποίος έχει αγωνιστεί επίσης στη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ και την Ποζίλιπο Νάπολι.

Ο έμπειρος αμυντικός ετοιμάζεται να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς του Τόκιο με την εθνική Κροατίας, έχοντας ήδη στη συλλογή του ένα χρυσό κι ένα ασημένιο μετάλλιο από το Λονδίνο και το Ρίο αντίστοιχα. Κατέχει το απόλυτο ρεκόρ μεταλλίων σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, έχοντας κατακτήσει συνολικά επτά (δύο χρυσά, ένα ασημένιο και τέσσερα χάλκινα), ενώ αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2010 (τρίτη θέση το 2018) και κατέκτησε το World League το 2012.

Σε συλλογικό επίπεδο, έχει κατακτήσει το Champions League και με τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, το 2006, ενώ συνολικά έχει πανηγυρίσει στην πατρίδα του δέκα πρωταθλήματα, επτά κύπελλα και μία Αδριατική Λίγκα. Στην προηγούμενη θητεία του στον Ολυμπιακό κατέκτησε, πέραν την ευρωπαϊκής κορυφής, τρία πρωταθλήματα, δύο κύπελλα κι ένα σούπερ καπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης