Ένα ημίχρονο καλής απόδοσης δεν θα μπορούσε να αποδειχθεί αρκετό για την εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών, απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο όπως η Ρωσία. Αν και προηγήθηκε 6-5 στο ημίχρονο, η ελληνική ομάδα γνώρισε την ήττα με 12-7 και κατέλαβε την τρίτη θέση στον Α΄ όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.

Πλέον, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα παίξει στον προημιτελικό της Τρίτης (21/1) με την φιναλίστ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ισπανία (που νωρίτερα έχασε καθαρά από την Ολλανδία 10-6) και θα έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο για να περάσει στην τελική τετράδα της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιώργος Μορφέσης επέλεξε να παίξει κλειστή άμυνα και η ελληνική ομάδα στάθηκε τυχερή στο ξεκίνημα, καθώς τρεις φορές τα ρωσικά σουτ σταμάτησαν στα δοκάρια (το ένα εκ των οποίων σε κόντρα). Μετά από σχεδόν πέντε «άγονα» λεπτά, η εθνική άνοιξε το σκορ με γκολ της Αβραμίδου, μετά από πολύ ωραία κυκλοφορία της μπάλας, για να απαντήσει άμεσα η Προκοφίεβα σε παίκτρια παραπάνω. Οι διεθνείς μας, όμως, αξιοποίησαν τις δύο πρώτες αποβολές που κέρδισαν και, με τέρματα της Ξενάκη και της Νίνου, προηγήθηκαν 3-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Στο δεύτερο οκτάλεπτο, οι Ρωσίδες βρήκαν δύο εύκολα γκολ στην κόντρα (το πρώτο εξ αυτών ήταν και με αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς μετά από κακή ελληνική επίθεση αποβλήθηκε η Βασιλική Διαμαντοπούλου) και άλλαξαν τη ροή του αγώνα. Με έναν «κεραυνό» της Προκοφίεβα έξω από τα 6μ., η Ρωσία πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 5-4, 1΄41΄΄ πριν τη λήξη του ημιχρόνου, αλλά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «έβγαλε» αντίδραση και, με δύο γκολ στα ίσια από τις Ελευθεριάδου και Τσουκαλά, έφτασε στην ανάπαυλα με προβάδισμα 6-5.

Δυστυχώς για την εθνική, η αντίδραση αυτή αποδείχθηκε προσωρινή. Στην τρίτη περίοδο οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους στην επίθεση, έκαναν άσχημες επιλογές και διευκόλυναν την Καρνάουχ, ενώ παράλληλα έδωσαν «εύκολες» αποβολές στην άμυνα. Η Ρωσία, με 3/5 στην παίκτρια παραπάνω στο τρίτο οκτάλεπτο, «πήρε κεφάλι» στο σκορ με 8-6 και «καθάρισε» οριστικά το παιχνίδι στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ σε 10-6. Ο Γιώργος Μορφέσης άλλαξε και τερματοφύλακα στη συνέχεια, αλλά το αποτέλεσμα είχε ήδη κριθεί. Η ελληνική ομάδα παρουσιάζει βελτίωση σε κάποιους τομείς, αλλά αν δεν καταφέρει να παίξει επί 32 λεπτά στον ίδιο ρυθμό και την ίδια αυτοσυγκέντρωση, δεν έχει καμία τύχη απέναντι στην πανίσχυρη Ισπανία.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-4, 0-3, 1-4

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Χρ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 2, Β. Διαμαντοπούλου, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου, Αβραμίδου 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Μπενέκου, Κότσια, Νίνου 1, Ελευθ. Πλευρίτου, Ξενάκη 2, Σταματοπούλου.

Ρωσία (Αλεξάντερ Γκαϊντούκοφ): Ουστιούκινα, Μπέρσνεβα 1, Προκοφίεβα 3, Καρίμοβα 2, Μπορίσοβα 1, Γκορμπούνοβα 3, Σερζάντοβα 1, Σιμάνοβιτς, Τιμοφέεβα, Σομπόλεβα, Ιβάνοβα 1, Φεντότοβα, Καρνάουχ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης