Προβάδισμα πρόκρισης στους «4» του Euro Cup πήρε η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Εθνικού, που απέσπασε ισοπαλία 10-10 από την Ουίπεστ στη Βουδαπέστη, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για την προημιτελική φάσης της διοργάνωσης. Οι κυπελλούχες Ευρώπης κατάφεραν να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα από την Ουγγαρία και πλέον το εισιτήριο για τα ημιτελικά θα παιχθεί στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ», στη ρεβάνς της 11ης Φεβρουαρίου.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε καλύτερα, πήρε προβάδισμα 2-0, 3-1 και 4-2, όμως «πλήρωσε» τα άσχημα ποσοστά της στην παίκτρια παραπάνω. Η Ουίπεστ, με «αιχμή του δόρατος» την Κάτα Χάιντου, προσπέρασε για πρώτη φορά στην εκπνοή του ημιχρόνου (6-5), χάρη σε γκολ της Ματσάι, και στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου προηγήθηκε 7-5. Ο Εθνικός, όμως, επανήλθε γρήγορα, «έσφιξε» την άμυνά του και με δύο γκολ της Ιουλιάννας Κοντονή ισοφάρισε 7-7, ενώ πέρασε ξανά μπροστά 9-8 -με σκόρερ πάλι την Κοντονή-, πεντέμισι λεπτά πριν τη λήξη. Τελικά, οι Μαγυάρες απέφυγαν την ήττα, με την Περεστέγκι-Νάγκι να διαμορφώνει το τελικό 10-10, 1΄16΄΄ πριν το τέλος, ενώ οι «κυανόλευκες» έχασαν (άλλη μία) επίθεση με αριθμητικό πλεονέκτημα στη συνέχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 5-2, 1-2, 3-3

Ουίπεστ (Μάρτον Μπέντσουρ): Μαγκιάρι, Αουμπέλι, Ματσάι 2, Τίμπα, Σουτς 1, Βάρο 1, Μπάκσα 1, Ν. Γκολοπέντσα, Σέγκεντι, Χάιντου 4, Λεντβάι, Περεστέγκι-Νάγκι 1, Σ. Γκολοπέντσα.

Εθνικός (Στέφανος Λέανδρος): Σωτηρέλη, Καραμπέτσου, Μπορίσοβα 1, Μπέτα, Κοντονή 3, Κατσιμπρή 1, Χατζηκυριακάκη 1, Αλκ. Μπενέκου 2, Ρακιντζή, Κανετίδου, Ιόλη Μπενέκου, Αντριους 2, Μπεκρή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης